Vietnam

Reisetips Vietnam


Christian deler noen av sine gylne øyeblikk i Vietnam

 

Cham Islands

Etter et par uker bestemte studentene seg for å arrangere en felles helgetur til en øy utenfor Hoi An. Båten la grytidlig ut fra havnen, men studentene hadde allerede kommet seg på taket for å sole seg, vel vitende om en helg der vi skulle dykke, bo i bungalower, og nyte dagene på en øy med et rikt dyre- og fiskeliv.
Øyen var som et paradis i det vi kastet ankeret og ventet på at mindre båter skulle frakte oss i land. Jeg klarte ikke å vente og stupte ut i det grønne og varme vannet, og svømte i land. På land ble jeg tatt i mot av lokalbefolkningen, som hadde iskalde Bin-Tangs (Øl) og nygrillet blekksprut, scampi og fisk.

I et krystallklart vann dykket vi under overflaten og gled inn i fiskenes verden. Synet av fargerike fiskearter og koraller får deg til å glemme alt annet. Det er som å være i et gigantisk akvarium, der Nemo tar deg med på en våt safari, for å møte vennene hans; Løvefisker, Sitronfisker, Sjøhester og blekkspruter.

Smilene og latteren satt løst hos studentene de påfølgende dagene, der vi spilte volleyball, arrangerte konkurranser og spilte gitar med allsang på stranden til solnedgangen.

Cham Islands ligger 18 km utenfor Hoi An. Her kan du finne mer informasjon 


Sapa i nordvest Vietnam er kjent for sitt terrassejordbruk


Vinh Moc Tunnels

Dypt under jorden skjulte vietnameserne seg i milevis av tunneler, for å unngå det amerikanske bomberegnet. I Vinh Moc Tunnels fikk vi føle på kroppen hvordan det kunne ha vært under Vietnamkrigen, der også kvinner og barn måtte gjemme seg i disse små tunnelene titalls meter under jorden.

Det ble sterkt for studentene når vi besøkte historiske steder fra krigens dager, men vi ville gjøre dette for å lære mer om den vietnamesiske kulturen og deres grusomme historie. De bygde provisoriske samfunn under bakken med tilgang til vann, oppholdsrom og sovesaler. I løpet av de 19 årene døde tre millioner vietnamesere og krigen har påvirket vietnameserne, men de har valgt å legge gamle og vonde minner bak seg og ser fremover mot et mer rettferdig og rikt liv.

Hvis du tar turen til Den vietnamesiske demilitariserte sonen, bør du absolutt besøke dette spektakulære tunnelsystemet og lære mer om den vietnamesiske historien.

 

Hue

The Imperial City i Hue er en fantastisk by, der keiseren bodde mens han regjerte i Vietnam. Hue har opplevd mange skader fra naturkatastrofer og kriger, men den gamle hovedstaden er fortsatt intakt og har et monarkistisk utseende bestående av templer, palasser og kongelige graver. Det er fantastisk å gå igjennom gamle kongelige palasser, som er en verdsatt nasjonalskatt med rikelig historie og kulturarv, og med god grunn på UNESCOs World Culture Heritage-liste. 

På søndag morgen dro studentene til en bortgjemt perle, som vi hadde fått anbefalt av lokalbefolkningen i Hoi An. Vi måtte følge en elv innover jungelen og kom til en elvelandsby, der vi besøkte og lærte om en minoritetsgruppe, som levde et helt annerledes og enklere liv, enn det vi i den vestlige verden er vant til. 

Slike utflukter var en av grunnene til at jeg valgte å studere i et annet land, enn hva mange andre velger. Det å få muligheten til å bli kjent med lokalbefolkningen, lære hvordan de lever og bli en del av deres kultur og samfunn. Det gjør noe med deg som en person og åpner opp for andre syn og verdier i en stor og komplisert verden. 

Hue ligger en firetimers busstur nord for Hoi An. Du kan lese mer her og her


Marble Mountains

Med livet som innsats dro vi til Marble Mountains utenfor Da-Nang, der vi gikk et skritt utfor fjellskrenten og rappellerte nedover. Ferden gikk først i brennende hete oppover det mystiske og spektakulære fjellet og når vi endelig nådde toppen kunne vi besøke buddhist-templer, som var inne i fjellene. 

Men dagens oppdrag besto i å bekjempe høydeskrekk og andre plager, du brått finner ut at du lider av. Vi begynte rolig med en 14 meter dyp grotte, før vi sto på toppen av en 25 meter høy fjellvegg. Utsikten over hele Da-Nang by gjorde meg ikke mindre nervøs da jeg lente meg bakover og stolte på den tynne tråden, som skulle holde meg i livet. Etter å ha sparket fra fjellveggen, for så å fire seg nedover i rene «mission impossible-stilen» begynte vi å få grep på det, og dagens virkelige utfordring var innen rekkevidde. 

The Devils Cave var en åpning på toppen av fjellet som gikk 55 meter nedover i et svart hull. Etter en ubeskrivelig følelses av glede og letthet, kom latteren og adrenalinet pumpende på bunn av grotten, og studentene kunne dra hjem med nok et eventyr i posen vel vitende om at Vietnam har mye å by på.  

Her finner du mer informasjon om Marble Mountains


Monique anbefaler fjellbyen Sapa

Monique brukte den skolefrie langhelgen "midt i semesteret" til å reise til Sapa i nordvest Vietnam. Området er kjent for sitt terrassejordbruk, fantastisk natur og gode turmuligheter. Her kan du lese om hennes tre dager lange fottur med homestay og tur til det lokale markedet.


Lisas tips til kortere turer

Danang

Danang, Vietnams tredje største by, ligger kun en halvtime med buss fra Hoi An. Her kan du gå  for "storbyshopping" eller hva med å få med deg en kamp med V-ligaen, Vietnams proffserie i fotball.              
Les Lisas innsidetips fra fotballstadion til jakten på byens beste kaffe
 

My Son

Den gamle hellige byen My Son ligger 45 km fra Hoi An. Her kan du vandre blant gamle ruiner og vakker natur. Lisa anbefaler tidlig avreise fra Hoi An for å unngå store folkemengder og den verste varmen. Her kan du finne litt mer informasjon.


Kabelbanen til Ba Na

For mange av våre tidligere studenter har kabelbanen til fjellstasjonen Ba Na vært en fin "flukt" fra heten. Vel oppe, 1300 meter over havet, har man en fantastisk utsikt over Da Nang bukta. Franskemennene oppdaget allerede på 1920-tallet at disse fjelltoppene bød på et tørt og svalt klima. Men i dag er det bare ruiner igjen av de gamle franske villaene. Turen opp med denne, verdens lengte, kabelbanen er også en opplevelse i seg selv.

Er det noe du lurer på?

Fyll ut skjemaet så kontakter vi deg så fort vi kan.

Takk. Du hører fra oss innen en arbeidsdag.

 

studentbloggene, Instagram og TikTok kan du se studenters filmer, bilder og fortellinger fra studiestedene.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev