Fredsbygging som jobb

Som seniorrådgiver i NIS, der hun blant annet jobber med Myanmar, Mali og Somalia, drar Maria nytte av erfaringene fra semesteret med Freds- og konfliktstudier.

Freds- og konfliktstudiet er direkte relevant for jobben min i dag. Da jeg reiste til Sri Lanka for første gang for å følge opp et prosjekt for NIS var jeg også glad for at jeg hadde jobbet med en gruppeoppgave om Sri Lanka da jeg studerte i Pondicherry. Den oppgaven gjorde at jeg lettere kunne forstå konteksten i Sri Lanka i dag, sier Maria.

Semesteret med Freds- og konfliktstudier tok hun som en del av sin bachelor i sosialantropologi.

Studiestedet gav oss en nærhet til landene og regionen vi studerte som vi ikke kunne fått i Norge. Jeg satte også pris på at studiet var på engelsk, siden jeg hadde studert på norsk det siste året og ønsket å styrke engelskkunnskapene mine på et høyere akademisk nivå enn det jeg hadde gjort tidligere, sier Maria.

Å kunne vise til internasjonal erfaring ble også viktig da hun skulle søke jobb. For Maria var det en kombinasjon av akademiske kvalifikasjoner og ute-erfaring som gjorde utslaget. Gruppeeksamenen i Pondicherry ble også et viktig referansepunkt i intervjuene, fordi hun kunne vise til konkrete eksempler på hvordan hun jobbet i en sammensatt gruppe.

I dag er kollegaene i NIS hennes største yrkesfaglige inspirasjon.

- NIS er en ganske ny organisasjon og tilbyr dermed en rekke ulike muligheter, hvorav noen virkelig utfordrer kompetansen jeg har opparbeidet meg så langt. Jeg er spesielt inspirert av mine kollegaer i Somalia og Mali som jobber hardt for å påvirke fremtiden i sine respektive land. I dag jobber jeg på NIS sitt hovedkontor i Oslo, og det er inspirerende å få være med og påvirke stiftelsens prioriteringer og strategier. Men i fremtiden ønsker jeg å flytte til et eller flere av landene vi arbeider i, avslutter Maria.

Er det noe du lurer på?

Fyll ut skjemaet så kontakter vi deg så fort vi kan.

Takk. Du hører fra oss innen en arbeidsdag.

 

studentbloggene, Instagram og TikTok kan du se studenters filmer, bilder og fortellinger fra studiestedene.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev