Intervju med Simon

Mitt navn er Simon, jeg er 21 år og kommer fra Oslo. Jeg hadde studert i 2 år, men hadde alltid hatt lyst på et friår hvor jeg kunne reise rundt og oppleve verdenen. Jeg hadde også litt spansk på VGS så jeg hadde lyst å lære meg mer spansk og faktisk kunne bruke den til litt. Jeg hadde lyst å oppleve noe annet enn den Europeiske kulturen og synes Argentina virket som et kult og veldig spennende sted.

Hvor tidlig gikk du i gang med å planlegge reisen din, samt sende ansøkning til Kulturstudier?

Jeg ringte Kulturstudier og hørte om de to mulighetene i spansktalende land. Jeg bestemte meg så for Argentina og meldte meg på. Da jeg hadde fått plassen var det bare å følge deres «oppskrift» på hvordan man fikk visum og hva man trengte til Argentina. Det var stort sett en ganske lett oppgave.

 

Hvor mye egen oppsparing (inkl. studiegebyr og reiseutgifter) vil du mene det er smart å ha før man reiser til Argentina?

Man får ganske bra støtte fra lånekassen og Argentina er ganske billig så du har det bra sånn sett, men man har fort lyst å reise rundt og se litt så jeg ville tenkt at med 30 000 fra før skal man være ganske good. Da gjelder alt fra studiegebyr, fly ditt og tilbake, reiser og generelt kose seg i Buenos Aires.

 

Hvorfor valgte du Kulturstudier, fremfor å for eksempel reise på egen hånd?

Jeg hadde ingen som jeg skulle reise med, så å reise alene uten noe opplegg tror jeg kunne blitt litt kjedelig å slitsomt. Noe av det beste med kulturstudier var jo folka. Og mange av de jeg var med har blitt noen av mine nærmeste venner. Det var litt som en folkehøgskole i utlandet bare uten så mye regler.

 

Om du skulle nevne en faglig grunn og en opplevelses relatert grunn til å dra til Argentina, hva skulle det være? 

En faglig grunn kan være spansk utbyttet og Argentinsk historie. Jeg synes at det var en passe mengde spansk og føler jeg ble mye bedre enn da jeg startet. Hvis man er litt interessert i å lære spansk kan man få et grunnlag som man så kan bruke i det Argentina. Jeg er også en type som er glad i historie, så å lære om argentinsk historie synes jeg var veldig spennende. Læreren var god og brydde seg mest om at man skulle lære og lite om eksamen. 

En opplevelses grunn vil være selve byen pluss å reise rundt i Argentina. Buenos Aires er en av de kuleste byene jeg har vært i. Den hadde mange kule restauranter og barer, pluss at det som oftest var noen rare greier som skjedde som man kunne observere og prøve å forstå deres kultur.  Vi dro også til Iguazu som alle burde gjøre og tok en tur til Mendoza hvor vi smakte på noe av den bedre rødvinen i verden «ifølge meg» og red på hester med en kjempekoselig familie i Andesfjellene. Der fikk jeg den beste grillmaten eller asado som jeg har smakt i livet mitt.
 

Er der flere grunner til at man burde reise til Argentina?

Det er et veldig åpent folk som alltid er koselige med fremmede, jeg følte aldri at jeg var i noen slags fare og hadde det gøy hele tiden. Alle jeg snakket med har blitt forelsket i dette landet og kulturen.

 

Noen siste bemerkninger?

Du kan ha en uhyre gøy kveld med en barcrawl. En av mine morsomste dager der nede.

Er det noe du lurer på?

Fyll ut skjemaet så kontakter vi deg så fort vi kan.

Takk. Du hører fra oss innen en arbeidsdag.

 

studentbloggene, Instagram og TikTok kan du se studenters filmer, bilder og fortellinger fra studiestedene.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev