Intervju med Emilie

Jeg heter Emilie og er 24 år gammel fra Bergen. Jeg og en venninne hadde både studert og jobbet før vi begynte å snakke om at vi ønsket å reise mer. Vi begynte å søke litt og fant kulturstudier som tilbød spanskundervisning i Costa Rica. Det var midt i blinken for oss som ville reise til et eksotisk sted samtidig lære språket!

 

Hvor tidlig gikk du i gang med å planlegge din reise, samt sende ansøkning til Kulturstudier?

Vi søkte på kulturstudier 6 måneder før skolestart, men det går også fint å starte senere enn dette. Vi satt noen løse planer for ting vi ønsket å se eller gjøre før vi dro. Jeg kan anbefale å ikke fastspikre planer for hele reisen før man drar ettersom skolen tilbyr noen turer underveis, samt man blir kjent med folk som man også etterhvert kan planlegge aktiviteter med. 

 

Hvor mye egen oppsparing vil du mene det er smart å ha før man reiser til Costa Rica?

Hvor mye penger man trenger avhenger en del av hvilke planer man har. Om man har lyst til å reise litt rundt burde man spare opp litt mer. Costa Rica er et av de dyreste landene i mellom-amerika. Etter at studiegebyr og reiseutgifter er betalt ville jeg anbefalt en buffer på 60.000. Også må man gjerne justere på dette jo mer man ønsker å reise eller hvor sparsom man ønsker å være. 

 

Hvorfor valgte du Kulturstudier, fremfor at for eksempel reise på egen hånd?

Jeg ønsket å lære spansk ved siden av reisingen. I tillegg syns jeg det var lettere å reise når vi hadde et nettverk av folk som er kjent i landet og kan hjelpe med informasjon, eller uforutsette hendelser som ofte oppstår når man er på reise. Det ga en ekstra trygghet.  

 

Om du skulle nevne en faglig grunn og en opplevelse relatert grunn til å dra til Costa Rica, hva skulle det være? 

Lærerne er veldig engasjerte og bidrar til å inkludere hele klassen i undervisningen. Klassene er delt opp etter nivå, noe som gjør undervisningen tilpasset. I tillegg har de ulike spansktimene en sammenheng som gjør at man rekker å forstå hva man holder på med før man er over på et nytt tema. 

Det er mange fine strender og byer både på den karibiske siden og pacific siden av landet. Vi dro til Puerto Viejo en lang helg som ble en favoritt for mange! Quepos på motsatt side er også veldig fint med en av de mest kjente nasjonalparkene i Costa Rica -Manuel Antonio  

 

Er der flere grunner til at man burde reise til Costa Rica?

Costa Rica har en fantastisk natur og et landskap med så mye spennende mangfold, fosser og fjell. Vi ble aldri lei av å utforske og oppleve det.

Er det noe du lurer på?

Fyll ut skjemaet så kontakter vi deg så fort vi kan.

Takk. Du hører fra oss innen en arbeidsdag.

 

studentbloggene, Instagram og TikTok kan du se studenters filmer, bilder og fortellinger fra studiestedene.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev