Jorda-rundt bachelor

Jorda-rundt bachelor

Jeg vil gjerne fortelle litt mer om studiene mine, og forklare hvorfor jeg reiste så mye i flere år. Jeg tok en tre-årig Bachelor i Utviklingsstudier som OsloMet tilbyr. Det første året av bacheloren tok jeg i Asia og Mellom-Amerika; Utviklingsstudier 1 i Vietnam, og Utviklingsstudier 2 i Nicaragua. Tredje semester var jeg hjemme i Oslo på OsloMet. Deretter fikk jeg reise videre i fjerde og femte semester, i India der jeg studerte Freds- og konfliktstudier, og i Ghana hvor fokuset var Globale miljøstudier. Deretter reiste jeg tilbake til Oslo og fullførte graden - Bachelor i Utviklingsstudier - fra fire ulike verdensdeler og fem forskjellige land!

Min bachelor:
1. semester: Utviklingsstudier 1 i Vietnam
2. semester: Utviklingsstudier 2 i Nicaragua (nå i Ghana)
3. semester: Makt og politikk i Oslo
4. semester: Freds- og konfliktstudier i India (nå Nepal)
5. semester: Globale miljøstudier i Ghana (nå i Costa Rica)
6. semester: Bacheloroppgave

I mine øyne ga det mindre mening å studere Utviklingsstudier på norsk hjemme i Oslo. Faget handler jo om forholdet mellom land i Nord og land i Sør, og hvordan store politiske strukturerer og ulik tilgang på ressurser påvirker mennesker på det lokale plan. Gjennom Kulturstudier har jeg med egne øyne sett hvordan turistindustrien har tatt over store deler av en by i Vietnam. Jeg har fått lov til å drive feltarbeid i en avsidesliggende landsby i Nicaragua, der jeg har hørt på bøndenes historier og erfaringer når det kommer til modernisering og industrialisering av deres tradisjonelle jordbruk. I India fikk vi muligheten til å se hvordan kastesystemet utfolder seg i praksis, og at historiske hendelser slik som frigjørelsen, grensekonflikter med Pakistan og Ghandi’s tro på ikkevold, fortsatt står sterkt. I Ghana ser man de store globale miljøproblemene på nært hold. Store mengder industriavfall, og tonn på tonn med elektronisk avfall, ankommer Ghana fra Vesten hver eneste dag.

Disse tre årene har gitt meg kunnskap, opplevelser og erfaringer som er gull verdt. Det å ha mulighet til å lese om noe i en akademisk artikkel eller høre noe fra en erfaren foreleser, og deretter selv oppleve noe på gaten som du kan relatere til undervisningen, eller bruke egne data som  empiriske eksempeler, gir unikt utbytte.

Les mer om bachelorgraden

Elvelangs i Hoi An, Vietnam

 

Vulkantopptur i Nicaragua

 

Strandpromenaden i Pondicherry, India

 

Vulkannedtur i Nicaragua

 

Gjennom rismarkene i Hoi An, Vietnam

Er det noe du lurer på?

Fyll ut skjemaet så kontakter vi deg så fort vi kan.

Takk. Du hører fra oss innen en arbeidsdag.

 

studentbloggene, Instagram og TikTok kan du se studenters filmer, bilder og fortellinger fra studiestedene.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev