Økt bevissthet

Hun er ferdig utdannet lærer og tok studiet som en videreutdannelse. I løpet av studiet ble hun mer kritisk til sin egen måte og oppleve verden, og standardene hun satte for hva som var "normalt" og ikke. Denne økte bevisstheten mener hun kan hjelpe henne til å drive pedagogisk arbeid som inkluderer og anerkjenner alle.

Ingrid  hadde sin tre ukers praksisperiode på Colegio Modesto Armijo. Dette er en offentlig skole med over 1000 barn fra 3 til 18 år, fordelt på for- og ettermiddagsskiftet. Hun forteller at elevene kom fra et av de fattigste strøkene i Léon.

- 5-åringene vi fulgte gikk på nivel 3, siste året på førskolen, og med 69 elever i klassen hadde læreren en utfordrende hverdag. Heldigvis og dessverre var det ikke mer enn mellom 40 og 50 elever som møtte opp, noe som bedret læringsmiljøet for de som var der, mens de resterende barna gikk glipp av skolegang, sier hun.
 

Møtte kreative pedagoger
Hun forteller at undervisningen bar langt mer preg av skole enn barnehagetilbudet for 5-åringer her hjemme. De lærte de om kropp og geometriske former, og læreren brukte varierte undervisningsformer og aktiviserte barna for å nå alle.
-Sang, bevegelser, lek og tegning var ofte innslag i undervisningen, og takket være en dyktig lærer opplevdes ikke de knappe ressursene og den store gruppa så begrensende som vi hadde sett for oss. Det ga oss noe å tenke over, vi som i Norge til stadighet klager over rammebetingelsene som begrenser oss i vårt arbeid, sier Ingrid. 

Hvordan kommunisere uten språk
- Det å ikke kunne snakke samme språk var til tider frustrerende, men også lærerikt. Barna gjorde sitt beste for at jeg skulle forstå, og ropte høyere hver gang jeg så ut som et spørsmålstegn. Jeg følte meg dum, og opplevde at jeg ikke kunne være den læreren jeg ønsket å være. Jeg hadde jo ikke språk til å forklare hvorfor barna ikke kunne klatre på skapet, jeg kunne bare si «no!» og løfte dem vekk. Tankene mine gikk da til alle barna i norske klasserom som sitter og ikke forstår, eller ikke får vist hvem de er, avslutter Ingrid.
 

Er det noe du lurer på?

Fyll ut skjemaet så kontakter vi deg så fort vi kan.

Takk. Du hører fra oss innen en arbeidsdag.

 

studentbloggene, Instagram og TikTok kan du se studenters filmer, bilder og fortellinger fra studiestedene.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev