Kulturstudier betyr nye perspektiver

Norske Mia og nepalesiske Ritika studerte Freds- og konfliktstudier sammen i India denne våren. Gjennom felles studier og diskusjoner hjalp de hverandre til å tolke pensum og samfunnet rundt seg fra ulike vinkler.
Ritika Singh var en av de regionale stipendiatene som deltok på Freds- og konfliktstudiet. Etter semesteret i Puducherry vil hun ta en master i Freds- og konfliktstudier og sikte seg inn på arbeid med menneskerettighetsspørsmål. For henne var den geografiske plasseringen noe av det som gjorde studiet spesielt interessant.
-    Den unike situasjonen i og utenfor «verdens største demokrati», som de maoistinspirerte Naxalite-opprørene og Indias forhold til de andre sør-asiatiske landene gjør Puducherry til et ironisk studiested for freds- og konfliktstudier. Det var også spennende å reise til et nytt land, som likevel ikke føltes så langt unna, sier hun.
 

Hjelp til å forstå det nye lokalsamfunnet

I tillegg til Ritika deltok stipendiater fra India og Sri Lanka på studiet sammen med studenter fra Sveits og Skandinavia. 

-    Det er en stor fordel å få studere sammen med studenter fra regionen. De bidrar med ekstremt god innsikt både i timene og når vi gjør feltarbeid og de har alltid kunnskap som vi ikke kan lese oss til. Den største fordelen er likevel hvordan de hjelper oss å forstå og knytte oss til lokalsamfunnet, sier Mia Strand. Før semesteret i India tok hun Kulturstudier sitt global miljøforvaltningsstudie i Ghana.
Før Ritika reiste til India jobbet hun på et radioprogram som tok opp HIV/AIDS – spørsmål og det var en av hennes kollegaer der som tipset henne om kurset. Med bakgrunn fra studier i sosialt arbeid og erfaring fra ungdomsarbeid i frivillig sektor i Nepal, hadde hun kanskje ekstra mye å bidra med i diskusjoner og feltarbeid. Men også for henne var det internasjonale samarbeidet veldig givende.
 

Friskt fra europeisk ståsted

-    Det beste med å studere sammen med Skandinaviske studenter er selvfølgelig deres «friske» perspektiver på freds- og konfliktstudier. De ser alt fra et europeisk ståsted. Det er stadig forfriskende å se gjennom noen andres «briller», sier Ritika. 
-    Kurset har i det hele vært en fantastisk opplevelse. Forelesningene var virkelig stimulerende og vi leste masse. Jeg ble faktisk litt overveldet av alt pensumet. Det var så annerledes enn i Nepal. Men jeg har virkelig fått noen nye perspektiver i forhold til freds- og konflikttematikk, avslutter hun. 

Er det noe du lurer på?

Fyll ut skjemaet så kontakter vi deg så fort vi kan.

Takk. Du hører fra oss innen en arbeidsdag.

 

studentbloggene, Instagram og TikTok kan du se studenters filmer, bilder og fortellinger fra studiestedene.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev