Navigerer mellom butikk og etikk i Argentina

Corporate Social Responsibility får en stadig større rolle innenfor det globale næringslivet, både som bedriftsstrategi og verktøy for bærekraftig utvikling. Studentene i Buenos Aires får oppleve de motstridene tendensene både i den globale diskursen og bedriftenes implementering.
 

Kulturstudier tilbyr nå to studier med fokus på CSR; CSR & Sustainability og CSR Management. Mens CSR & Sustainability søker å gi studentene et bredt teoretisk rammeverk, gir CSR Management studiet de nødvendige verktøyene for å administrere og integrere CSR i en bedrifts kjernevirksomhet.

Global Utviklingsstudent Hallsten valgte å ta Bedriftenes Samfunnsansvar som en del av sin bachelor. 
- Jeg gjorde et prosjektarbeid i våres med CSR som emne og lærte meg om avviket mellom business case og etikk innenfor CSR diskusjonen. Dette studiet har gitt meg en dypere forståelse for begge sidene. Personlig hadde jeg fra begynnelsen av en ganske kynisk innstilling til CSR som det store flaggskipet for bærekraftig utvikling. Det har nok ikke blitt endret, selv om vi har fått økt kjennskap til bedrifter som faktisk gjør et bra, transparent CSR arbeid for å heve standarden for en økt bærekraftig utvikling, sier Hallsten

Samtidig er han nysgjerrige på den nye tendensen innenfor EU
- EU har lagt frem et forslag om å gjøre CSR-rapportering obligatorisk for bedrifter og i det forslaget har man også formulert en tolkning av CSR.  Det virker som vi beveger oss mer i retning av obligatorisk implementering av CSR-policy for bedrifter, man kan se det som en overstatlig innblanding. I Danmark er dette allerede en del av lovverket. Det blir interessant å se om det kommer til å føre til at bedrifter tar mer sosialt ansvar, sier Hallsten. 

Etter gjennomført semester skal han fortsette bacheloren på Stockholms universitet, men han ser ikke bort i fra at han kommer til å vende tilbake til CSR-relaterte studier eller arbeid.
- Fra de hands-on forelesningene vi har hatt ser jeg et potensiale i å jobbe med CSR for en mindre bedrift, men kanskje ikke i en større om jeg virkelig vil bidra til mer etisk og bærekraftig kjernevirksomhet, avslutter Hallsten.

Er det noe du lurer på?

Fyll ut skjemaet så kontakter vi deg så fort vi kan.

Takk. Du hører fra oss innen en arbeidsdag.

 

studentbloggene, Instagram og TikTok kan du se studenters filmer, bilder og fortellinger fra studiestedene.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev