Tidligere Kulturstudierstudent innfører spansk på sin ungdomsskole

Lærer Eskil Nerheim tok et årsstudium i spansk med Kulturstudier for å kunne tilby språket til sine studenter på Sand ungdomsskole. Allerede denne høsten overfører han sine nye spansk-kunnskaper til en gjeng ivrige 8-klassinger.

- Jeg ønsket å innføre spansk på ungdomsskolen min fordi det ikke fantes et annet tredjespråk enn tysk i kommunen. Tysk er vel og bra, men jeg husket hvordan jeg selv ønsket at spansk hadde vært et alternativ da jeg gikk på ungdomsskolen. I tillegg var det slik at ungdomsskolene i min kommune hadde blitt sentraliserte, og et ekstra språkalternativ kunne dermed være en positiv mulighet som kom ut av sentraliseringa, sier Nerheim. Både Nerheim og hjemkommunen hadde lyst til å få på plass det nye fremmedspråket.  Han ble trukket ut blant søkerne som fikk være med i fylkeskommunen sin støtteordning for videreutdanning og årsstudiet med Kulturstudier var et spleiselag mellom stat og kommune.

Ulike terminstudier
Fem år etter avlagt eksamen gikk han dermed tilbake til skolebenken. Denne gang med oppstart  i Argentina.
-  Å være student igjen var spennende. I begynnelsen var det litt uvant å ta notater og gjøre lekser, men det er godt å merke at det man setter sine studenter til å gjøre faktisk har noe for seg. Det var litt ulikt å studere spansk i Argentina og Nicaragua. I Argentina ble vi mer presset til å prate, det var mer fokus på det verbale. Vi fikk med en gang argentinske studenter som tok oss med på ting og fungerte som «faddere» for oss. I tillegg hadde vi ofte såkalte «talk tables» der vi satt i flere timer og snakket med frivillige. I Nicaragua og på det avanserte nivået var det mer fokus på det skriftlige og den spanske grammatikken, sier Nerheim.

Ivrige spanskelever
I tillegg til nye språkkunnskaper,  var de mange nye vennskapene blant det beste med utenlandsoppholdet.  Og innimellom studiene ble det også tid til fotballkamper og dykkerferie. Nå gleder han seg til å gå i gang med spanskundervisningen på ungdomsskolen.
- Jeg tror spansk vil bli et veldig populært språk på Sand. Det er allerede mange elever som har etterspurt faget, og mange gleder seg stort til å begynne. Da jeg hadde et par vikartimer i tysk nå i juni etter at jeg hadde kommet tilbake fra Nicaragua, var jeg nødt til å lære de litt spansk også. Ellers nekta de å lære seg mer tysk, avslutter Nerheim.

Er det noe du lurer på?

Fyll ut skjemaet så kontakter vi deg så fort vi kan.

Takk. Du hører fra oss innen en arbeidsdag.

 

studentbloggene, Instagram og TikTok kan du se studenters filmer, bilder og fortellinger fra studiestedene.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev