Aktuelle miljøstudier

Ingrid reiste til Buenos Aires for å forbedre spanskkunnskapene sine og valgte Filosofihistorie og miljøfilosofi som kombinasjonsfag.

- Jeg hadde hatt historie og filosofi i to år på vgs og tenkte miljøfilosofi ville være et nytt og spennende område innenfor filosofi.

Filosofihistorie og moderne dilemmaer
Filosofiemnet kombineres med spansk og argentinsk historie for å bli et helt semesterstudium. Emnet gir studentene en innføring i filosofiens historie, med et gjennomgående fokus på hvordan filosofien har vært med på å forme synet på vårt forhold til naturen. 

- Miljøproblemene i verden øker og det blir stadig mer aktuelt å lære om det for å kunne forebygge og forhindre en farlig utvikling. I undervisningen ble det i stor grad lagt vekt på teori og refleksjon rundt miljø og etiske dilemmaer rundt miljø. Vi hadde blant annet en spennende utflukt i naturreservatet der vi lærte om jordens liv og ulike hendelser, og fikk en god illustrasjon over hvor kort tid etter menneskene, og spesielt etter den industrielle revolusjonen, vi har skapt ekstreme klimaendringer, sier Ingrid.

Bredt utvalg av arrangementer og fritidstilbud
Som student i Buenos Aires hadde hun også mange muligheter til å utforske og ta del i det mangefoldige storbytilbudet.
- Vi hadde flere spennende turer og arrangementer i regi av Kulturstudier. Vi deltok som frivillige og jobbet på en fest for lokale kun en kort togtur unna Buenos Aires. Vi fikk være med på ESMA der vi fikk lære om den skitne krigen og de grusomme kidnappingene og folkemordet. Vi fikk være med på sykkelturer i provinsen og en utrolig kul demonstrasjon på sykkel som heter Masa Critica som gikk ut på at en veldig stor gruppe syklet rundt i byens gater for å bedre syklistenes rettigheter. Vi fikk også være med på å padle kajakk i Rio de La Plata og de fine deltaene.

Buenos Aires er en verdensmetropol, satt sammen av en rekke svært forskjellige bydeler og med et mylder av kulturtilbud. Selv om mye av tiden går med til undervisning og selvstudier, er det også tid til å oppleve byen.

- Dagen min kunne begynne i San Telmo, som er den eldste og mest sjarmerende bydelen. Den er skikkelig argentinsk, med markeder og tango i gatene. Videre kunne jeg bevege meg over til Recoleta; den fine bydelen som minner om Paris med flotte bygg og store belyste avenyer. Jeg kunne avslutte dagen i Palermo, et hipt område som kunne minne om Soho New York, med kule butikker, parker og spisesteder.Ved å reise med Kulturstudier kan du både være veldig fri, og ha selskap av andre som møter byen med like blanke ark som deg. De fleste reiser alene og er åpne for nye vennskap, sier Ingrid.

Nyttige fremtidsfag
Ingrid begynte sine videre studier i Argentina og de videre studieplanene er fortsatt under utarbeidelse.

- I februar og mars skal jeg ta engelsk i Oxford. Etter det skal jeg jobbe og så reise til Mellom-Amerika. Etter å ha vært i fantastiske Sør-Amerika ble ønsket om å se Mellom-Amerika veldig sterkt, så det håper jeg virkelig jeg får til. Planen er også å prøve å få besøke mine venner som reiser med Kulturstudier til Nicaragua. Til høsten skal jeg begynne å studere, mest sannsynlig økonomi i Norge eller Danmark.

Spansken vil alltid være en fordel i forhold til både arbeidsliv og reise, og jeg håper jeg kan holde den ved like. Kunnskap relatert til miljø blir også stadig mer aktuelt, avslutter hun.

Ingrid svarer gjerne på spørsmål om studenthverdagen i Buenos Aires, fritidsaktiviteter og sine reiser i Argentina og Sør-Amerika.

Er det noe du lurer på?

Fyll ut skjemaet så kontakter vi deg så fort vi kan.

Takk. Du hører fra oss innen en arbeidsdag.

 

studentbloggene, Instagram og TikTok kan du se studenters filmer, bilder og fortellinger fra studiestedene.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev