
Fantastiske Pizzería Güerrin
Når nesten halvparten av den argentinske befolkningen er av italiensk avstamning, skulle man tro at det finnes en kultur for tynn, steinovnsbakt pizza i byen. Men nei, den argentinske pizzaen, som finnes på hvert gatehjørne i byen, er ikke som den italienske.

Denne teksten er oversatt ved hjelp av kunstig intelligens.
Se den originale versjonen av artikkelen her.Argentinsk pizza har en tykk og myk bunn og den største mengden ost du noensinne har sett i ditt liv. Det er umulig å ikke bli hektet.
Det er lite saus, mer ost, og, hvis du vil, en fainá. Dette er en tett kake av kikerter plassert på toppen av skiven.

Til pizzaen bestiller lokalbefolkningen en kald liter (jarra grande) av det nasjonale ølet Quilmes, eller den søte, hvite dessertvinen moscato.
I jungelen av forskjellige, tradisjonelle pizzeriaer, finner man restauranten Güerrin, som er plassert på «broadway»-avenyen Corrientes med mange teatre og kinoer. Mange argentinere vil hevde at Güerrin tilbyr Buenos Aires' beste pizza.

Siden 1932 har kjøkkenet servert “napo” (tomater, hvitløk, grønne oliven, tørket oregano og ost), “muza” (mye mozzarella), “jamon y morrones” (delikatesse skinke, ristet rød paprika og ost) og “fugazzeta” (ost med løk og mer ost), blant annet.

Dette stedet blir fullt hver kveld, så med mindre du spiser tidlig (før klokken 21) må du kanskje vente litt.
Ifølge ámbito.com, selges det omtrent 1500 pizzaer på Güerrin hver dag!
Du kan også velge å spise pizzaen din stående hvis du ikke har for mye tid før du haster videre til en av teatrene i nærheten.

Det anslås at rundt 1200 pizzeriaer selger 14 millioner pizzaer hvert år i Buenos Aires.
Pizzaen blir ikke mer porteño enn på Güerrin.
