Som student med Kulturstudier i Costa Rica, vil ditt nye hjemsted være San Isidro de El General. Denne byen ligger i en frodig, grønn dal på rundt 700 meters høyde. Det betyr at det er mye mer behagelig å bo og sove her, enn langs kysten, hvor det er varmere og mye mer luftfuktighet. Det fine er uansett at du kommer deg til stranden på under en time med buss. Og det koster deg nesten ingenting. Det går også an å spleise på en Über eller leie en bil. 

Og om sola skinner og du er ferdig med dagens klasser, kan du hive deg rundt og komme deg ned på stranden. De nærmeste strendene er Playa Dominical, Playa Dominicalito og Playa Uvita mens de andre strendene nevnt under er bedre å besøke i helgene når du har hele dagen til rådighet. 

Playa Dominical

Rundt en times kjøretur fra San Isidro de El General finner du den to kilometer lange stranda Dominical. Dette er en surfestrand for viderekommende, selv om du også kan finne surfekurs for nybegynnere året rundt. En 100 meter fra stranden finner du massevis av restauranter og kiosker. I helgene er det et marked i gatene og du kan kjøpe alt av håndklær, strandtepper og badetøy, samt turistobjekter i tre. Det er livvakter på stranden, men vær obs på sterke strømninger og hold deg til å dyppe deg, ikke legg på svøm. Ved den ene enden av stranden renner elven Barú ut. 

 

 

Playa Dominicalito

En fem minutters kjøretur sør for Dominical finner du den mindre, men til gjengjeld mye mer sjarmerende stranda Dominicalito. Også her fylles stranden opp av surfere når bølgene er store nok, mens det resten av dagen er fint å bade. I motsetning til Dominical er det ikke mer enn en liten restaurant her, så ta med vann, matpakke og snacks. Det er også et fossefall en femten minutters gange fra stranden. 


Playa Uvita

15 kilometer lenger sør ligger den nydelige stranda Uvita inne i naturreservatet Parque Nacional Marino Ballena. Det betyr at standa og jungelen er fri for hus og søppelkasser, og du må betale rundt 50 kr for å komme inn. Restauranter, kiosker og forretninger som leier ut kajakker, surfebrett og SUPs finner du uansett rett utenfor. Nasjonalparken er mest kjent for et fenomen som oppstår ved lavvann der hvor to av strendene møtes: En 600 meter lang hval-halefinne kommer til syne i sanden. Vannet er også rolig, så denne stranden er langt bedre om du vil ligge og flyte i vannkanten. Landsbyen utenfor er også startpunkt dersom du bestiller hval-tittingtur. 

 

Playa Manuel Antonio 

En av Costa Rica aller vakreste strender finnes inne i nasjonalparken Manuel Antonio. Når du kommer til kysten fra San Isidro og tar til høyre på veien Costanera Sur (34), i stedet for til venstre og til Dominical, vil du etter 50 minutter med bil komme til Manuel Antonio. Landsbyen, med alle sine restauranter og utrolige utsikt ned i havgapet, er i seg selv verdt minst en overnatting. Siden du må betale for å komme inn i nasjonalparken Manuel Antonio rett ved, er det best å begynne tidlig. La deg heller ikke lure av mennesker som mener de selger inngangsbillett og guidet tur langs veien (før inngangen). Den beste prisen får du helt klart i nasjonalparken selv. Vel inne i parken vil du kunne følge stier og plattform-veier frem til stranda Manuel Antonio som er utrolig vakker, og blant mange regnet som en av Costa Ricas nydeligste. Siden det er en nasjonalpark har du ikke lov til å ta med mat inn, men det finnes en restaurant inne i parken.    

Playa Espadilla 

Stranda Espadilla er gratis og ligger rett utenfor nasjonalparken Manuel Antonio. Langsmed den finnes mange restauranter som serverer dagens fisk og søte fruktjuicer. Stranda er fin til å slappe av på dersom du allerede har besøkt nasjonalparken og trenger en liten dupp i havet.