Etter et semester i Costa Rica er det flere ting du vil lære om det å bo i tropene. For å gjøre det enkelt, skal du få mine nyttigste tips her før du reiser.

Fjellsko 

Costa Rica er et mekka for deg som liker å gå på tur i jungelen og på fjellet. Det regner mye og stiene blir fort gjørmete, så å gå i timesvis i glatte joggesko er ikke å anbefale (og absolutt ikke i slippers eller havaianas). Det er derfor verdt vekten å ta med seg fjellsko hjemmefra når du pakker.

Subbe føttene

Et generelt tips når du skal bade i havet i Costa Rica er å subbe føttene langs bunnen i det du går ut i vannet. Det fordi det kan være stingrokker (stingrays) i vannet og subbingen varsler dem slik at de svømmer sin vei. Disse rokkene er regnet som ufarlige, med mindre du tråkker på én. Stikket fra den skarpe piggen rokken har på halen er nemlig giftig, og blir du stukket kommer det til å gjøre veldig vondt. Stingrokkene lever i tropiske strøk og finnes også utenfor strendene i Australia, hvor den kjente TV-programlederen Steve Irwin var uheldig og døde etter et stikk i brystet.

Regnklær

Regnskogen i Costa Rica byr naturligvis på mye regn. Flere steder langs kysten er det normalt at det regner noe hver eneste dag, mens det andre steder regner aller mest i regntiden, hvor himmelen kan by på regn i timesvis hver dag (derfor er det deilig å stå opp klokka fem og være i solen frem til det skyer til midt på dagen). Å ta med regnjakke er derfor viktig. En paraply vil også lette livet ditt, men ofte er det så varmt at det absolutt ikke gjør noe å bli klissbløt heller. Dersom det er for varmt til å ha på seg en klam regnjakke, kan det være fint å ha en regnponcho slik at lufta sirkulerer bedre.


Legg opp sparepenger

Costa Rica er kjent for å være dyrt sammenlignet med sine naboland. Det er riktignok billigere enn i Norge, men å besøke nasjonalparker og gjøre turistattraksjoner koster. Det er derfor fint å spare opp penger før du drar, og gjøre research slik at du vet hvilke turer du har lyst til å prioritere, for dette landet byr på så mye at du aldeles ikke rekker (eller har råd), til alt på ett semester. Det positive er at avstandene er korte og du lett kommer deg rundt. Når du spiser ute på restaurant er retten “gallo pinto” med ris og bønner alltid billig og skikkelig god, så her får du mye sunn mat for pengene.

Snakk med de lokale

For å bli flink i spansk må du øve, øve, øve. “Ticos”, eller costaricanere, er kjempehyggelige og har ofte tid til å ta en prat. De er kjent for å være varme og vennlige, så ikke være redd for å spørre om ting. Ticoene verdsetter familie, venner og naboer høyt, og har flere ganger toppet listene over verdens lykkeligste land å bo i.