Mange reise til Vietnam med et ønske om å backpacke rundt i Asia etter endt studie. Og gjennom semesteret er det flere elever som reiser på dagsturer og helgeturer til typiske turistplasser i nærområde. Men etter noen uker i Hoi An, kjenner nok mange på et større ønske om å se mer av hva Vietnam har å by på eller utforske andre naboland. Da passer det perfekt at du i midten av semesteret vil få fri en langhelg som åpner muligheten for akkurat dette. Hvor du ønsker å dra er helt opp til deg selv!

Noen tar turen nordover og besøker Hanoi og Ha Long Bay, mens andre drar sørover til Ho Chi Minh. Om du velger å reise innad Vietnam, vil jeg anbefale deg å ta sovebusser og prøve å se flest mulig plasser på veien, fremfor å fly. Om du ikke ønsker reise, er det også flere som velger bli i Hoi An. Selv tok jeg turen til Seoul, Sør-Korea.

Uansett om du tenker å reise i Vietnam under langhelga, vil jeg anbefale deg å ta turen til Seoul etter endt semester. Seoul er først og fremst gigantisk. Om du reiser alene og ikke er kjent med byen, kan det til tider være litt vanskelig å finne frem. Det mest avanserte, men billigste og raskeste vil være å ta t-banen. Her må du nok være litt tålmodig, for du må trolig bytte t-bane flere ganger og alt står på koreansk. Om du ikke rekker siste t-bane hjem eller foretrekker et annet alternativ, kan du alltids ta taxi. Å sitte på i taxi i Seoul er som å være med i en Fast and Furious film, det er en egen opplevelse i seg selv. Du bør i så fall være forberedt på at taxisjåførene mest sannsynlig ikke snakker engelsk, så det å ha translate-appen i baklomma er alltid en fordel. Legg merke til at i Sør-Korea er det svært få som snakker engelsk, så det å alltid ha en mobil med 4g tilgjengelig er en stor fordel.

I motsetning til Vietnam er Sør-Korea betydelig dyrere, du kan fortsatt reise billig og bo billig. Men du ønsker å gjøre litt ekstra og oppleve litt mer, må du være forberedt på å legge ut litt ekstra penger. Seoul er en storby, det er mange turistattraksjoner som er verdt å ta turen innom, og det er også flere handlegater man kan gå å titte i, om man ønsker å shoppe. Det  var veldig gøy å se Seoul og det er alltid spennende med litt miljøforandring. I likhet med Vietnam er maten her utrolig god, og du MÅ prøve deg på korean bbq, det er noe av det beste jeg har spist.

Alt i alt, mitt første tips vil være å reise med venner, uansett om du reiser til Korea, Thailand, eller rundt omkring i Vietnam. Jeg er veldig glad jeg fikk oppleve Sør-Korea og jeg anbefaler alle å reise dit, men det er flere som bruker ukene etter skolen er ferdig på å backpacke rundt omkring i Asia. Så derfor om du ønsker å oppleve mer av Vietnam, anbefaler jeg deg å bruke langhelga på dette. Uansett er langhelga noe å se frem til!