Det å skulle pakke for å flytte til Vietnam i 10 uker, var en vanskelig jobb. I ankomstguiden som ligger på Kulturstudier sine hjemmesider kan man finne mye nyttig informasjon om hva man kommer til å trenge i Vietnam. Likevel er det enkelte ting jeg gjerne skulle visst før jeg ankom Hoi An. Man kan kjøpe det aller meste man trenger her nede, men det er flere ting det kan være vanskelig å finne. Et generelt tips er at av bruksprodukter eller annet man vet at man kan legge igjen er veldig greit å ta med ned hit, siden man da vet at man kommer til å ha ekstra plass til ting man har kjøpt her.

Her er noen pakketips basert på noen ting jeg er glad jeg tok med, noe jeg skulle ønske jeg tok med, og noe som jeg skulle ønske jeg ikke tok med.

Ting jeg er glad jeg tok med:

Norsk sjokolade. Jeg er veldig glad i norsk sjokolade, men anbefaler alle å ta det med uansett. Det kan være en veldig gøy og hyggelig gave til vietnamesiske venner, landlorden eller andre man blir kjent med her nede.
Knekkebrød. Jeg hadde med to pakker pluss en pakke syltetøy, og det har vært frokosten min nesten hele oppholdet. Du kan få veldig billig og god frokost her, men jeg har satt skikkelig pris på å ha noen grove knekkebrød til frokost siden alt av brød, nudler, ris, osv. er veldig fint her.
Tamponger. Dette er skikkelig vanskelig å få tak i. Man kan kjøpe på apoteket, men dette er bare en og en, og størrelsene er mye mindre enn de norske.
Vanntett sekk. Dette er man helt avhengig av på vei til skole, trening, og annet, spesielt nå på høsten som det er regnsesong.
Gode joggesko. Det er veldig praktisk å ha et par man kan bruke både inne på treningssenter og ute på tur.
Solkrem og myggstift. Dette er to ting man er helt avhengig av her, og som kan være litt vanskelig å finne noe av god kvalitet her.
Powerbank. Vi er her i regntiden, og det har derfor vært en del flom og også en sterk tyfon. Derfor har strømmen gått en del ganger, og da har det vært veldig fint å ha en powerbank.

Ting jeg skulle ønske jeg tok med:

En større sekk. Det er veldig praktisk å ha en sekk som er innenfor håndbagasjestørrelse, men fortsatt er stor nok til å reise med på helgeturer.
Hengelås. Dette er en veldig liten ting, men dersom du tenker å trene på treningssenter kan dette være fint å ha med for å kunne låse skapene.
Håndkle til stranden. Store, gode håndklær har vært vanskelig å finne her. Dersom du har et slitt som du vet du kan legge igjen her etter oppholdet, så er det perfekt.
Tynt pledd. Den ene venninnen min har med dette, og jeg er så misunnelig. Det er praktisk, både som dekorasjon, til å sitte ute på litt kjøligere kvelder, og når man skal på felttur og må ha med sengetøy selv. Dette er også noe man kan legge igjen når man skal hjem.
Liten lommelykt. Når strømmen har gått, og kunne det vært greit å ha en liten lommelykt. Her har folk bare fått kjøpt veldig store. I tillegg kan det være praktisk til feltturen.

Healthfit er er veldig bra treningssenter som mange av oss har gått til dette semesteret.

Ting jeg skulle ønske jeg ikke tok med:

Så mye klær. Generelt klarer man seg med veldig lite klær her. Før jeg dro stresset jeg masse med å kjøpe klær som var lette, men samtidig var innenfor dresscode på universitetet (dekke knær, skuldre, og bryst). Dette var veldig unødvendig. Hoi An har masse flinke skreddere der man kan få sydd så og si alt man har lyst til. Jeg trodde selv jeg ikke skulle kjøpe så mye der, men har endt opp med å bestille så mye at jeg har mer enn nok klær og sliter med å ha plass til alt hjem igjen.
Mange bøker. Jeg er glad i å lese og tok derfor med masse bøker for å ha nok lesestoff disse ukene. Dette tar mye vekt, og er unødvendig siden man heller kan låne bøker av hverandre. Det finnes også flere bokhandler der det er mulig å kjøpe engelske bøker.
Regnjakke. Du kommer bare til å bruke regnponcho uansett siden dette er mye mer praktisk.
Adapter. Jeg har aldri kommet over en stikkontakt her der man er nødt til å bruke adapter.

Sewing Bee er en veldig bra skredder som jeg varmt anbefaler.

Hvis dere som skal til Hoi An har noen spørsmål om pakking eller annet, så er det bare å ta kontakt med meg på instagram:) @emmastrandbakke

Lykke til med pakkingen!