1. Restaurant & Café Tuan

Tuan, eller Vicky som vi kaller det, er en søt og koselig liten restaurant som ligger en liten gåtur fra husene. Her kan du få alt fra mer tradisjonell vietnamesisk mat til noe mer vestlig. Vicky er eieren av restauranten og driver den med familien sin. Hun er ekstremt koselig og elsker å prate og bli kjent med de som kommer og spiser hos henne. Om du bestemmer deg for å ta turen til henne, kan du forvente mye god mat og en hyggelig vert som hjelper deg med det du skulle trenge. Ett «must» er drinkene hennes i bøtter (både med og uten alkohol), som både ser fine ut og smaker utrolig godt!

2. Nhan´s Restaurant 

Nhan’s restaurant er en annen koselig restaurant som ligger rett ovenfor den lokale matbutikken. Her er det ofte litt flere turister, ettersom den ikke ligger like gjemt. Her er maten veldig billig og utrolig god i forhold til prisen. Du kan få alt fra lokale retter til pizza, burger og pasta. Om du ønsker å ta med deg maten tilbake til huset er dette selvfølgelig en mulighet. Til tross for billig og god mat, er kanskje det beste med Nhan’s personalet som jobber her. De er utrolig koselige og tar seg mer enn gjerne tid til en prat. Dette har vært et populært sted blant tidligere studenter.

3. Skredderen

Om du først bestemmer deg for å reise til Vietnam er det ingen tvil om at du bør ta deg en tur til skredderen. Her kan du få akkurat de klærne du ønsker i det stoffet du måtte velge. I Hoi An er det så og si tusenvis av ulike skreddere og velge mellom, men av alle du kan velge anbefaler jeg Sewing Bees number 11. Her jobber det to utrolig hyggelige og hjelpsomme damer som hjelper deg med det du måtte ønske. Her er det bare å komme med et bilde fra Pinterest av den buksen, dressen eller kjolen du vil ha. Damene hjelper deg med å finne det stoffet, og fargen du måtte ønske. Her kan du så også si gå «all-out» på antrekk, de kan gjør veldig mye forskjellig. Om buksen ikke sitter akkurat sånn som du ønsker, så er det bare å gi beskjed. Her gjør de nemlig alt de kan for å hjelpe deg, slik at du blir fornøyd! Det samme gjelder dersom noe blir ødelagt. Det er bare å levere plagget, så blir det fikset gratis. Hvor lang tid det tar før du får klærne dine avhenger av hvor mye du har bestilt, men det er som oftest ferdig i løpet av et par dager. Klærne kan du forvente at er av god kvalitet og du får de for en billig penge. Jeg kan love deg at du kommer til å elske de!

4. Three Dragons

Three Dragons er først og fremst en sportsbar og restaurant. Her har de utrolige gode burgere, drinker og dette er den perfekte plassen og ta seg en iskald øl. Om du ønsker en bar hvor du kan sitte og prate med folk i en hyggelig omgivelse, så er denne baren både nærme og helt perfekt. Her sendes det både f1 og fotball for de som er interesserte. Ønsker du å spille biljard er det også en mulighet her. Grunnen til at Three Dragons har blitt så populær er ikke imidlertid verken ølen eller sporten. De er spesielt to ting som jeg tror alle tenker på når de hører Three Dragons. Den første er at det avholdes kinokvelder. Denne høsten møttes vi hver mandag for å se «House of the Dragons» oppe i andre etasje. Dette var et tilbud vi fikk etter å ha snakket med eieren av stedet, men det avholdes også film andre kvelder. Eieren av baren er utrolig hyggelig og slår gjerne av en prat. Den andre tingen som er svært populær på Three Dragons, er quizkveld. Hver onsdag møtes flere elever og andre lokale til felles quizkveld som holdes på Three Dragons. For å være med på quizen koster det 50 000vnd (ca. 21kr) og vinnerlaget av quizen deler pengene mellom seg. I tillegg får taperlaget shots. Absolutt en plass verdt å sjekke ut!

5.  Tiger Tiger 

Tiger Tiger er en bar på dagtid og en svært populær nattklubb på nattestid, både for studenter, backpackere og andre. For å komme inn på nattklubben, må du ha kjøpt en drink i baren utenfor og vise den til vekterne på vei inn. Hva du ønsker er helt opp til deg, det selges både shots, drinker og øl. Prisene er absolutt overkommelige, uten tvil mye billigere enn i f.eks. Norge. Med sykkel tar det ca 5-10 minutter å komme seg til Tiger Tiger. Skulle du bli lei av å danse hele natten ligger det flere andre barer i samme område hvor musikken ikke er like høy, og klubbene ikke like fulle.

6. Nourish

Nourish er en svært populær plass å studere og for å ta seg en liten matbit. Dette er en nydelig liten café/restaurant med et svært hyggelig personale som kan godt engelsk. Maten her er lite mer rettet mot frokost og lunch, men de har noe for alle. Skulle du ha allergier vil dette bli tatt hensyn til og her har de også flere veganske tilbud som er verdt å sjekke ut. I tillegg er prisene veldig overkommelig og du kan sykle hit på 2-3 minutter fra Balance. Dette er en av de få plassene hvor man gjerne kommer tilbake til ikke bare en gang, men flere.