En av de siste helgene i Hoi An valgte de fleste av oss å dra til Cham island for å slappe av og bade. Cham island er en øy rett utenfor Hoi An, og det tar ca. 30 min med båt fra fastlandet til øya. Øya er kjent for å ha fine badestrender, og mange drar hit også for å dykke eller snorkle. Vi dro inn om morgenen, for så sjekke inn på enten ett homestay eller hostel. De fleste turister som drar inn er der bare fra morgenen av, og drar tilbake på ettermiddagen. Dette betydde at vi fikk nesten hele øya nesten for oss selv. Av oss som dro var det mange som valgte å ta en båt og snorkletur. Dette var en veldig fin opplevelse, og vannet var helt fantastisk. Vi stoppet ved noen små landsbyer på andre siden av øya, i tillegg til å dra til strender hvor ingen andre var. Her fikk vi snorklet og vi svømte inn til stranden og fant mange fine skjell. Været var heller ikke noe å klage over, og det var sol og gode temperaturer gjennom hele dagen.

Etter dette dro jeg og noen andre på en motorsykkeltur, hvor vi satt bakpå motorsykkelen til noen lokale, for å se mer av området. Det var en fantastisk utsikt, og vi fikk også sett aper som bodde i skogen på toppen av øya. På kvelden samlet vi oss for middag på en lokal restaurant, og her endte vi også opp med å synge karaoke med noen av de andre gjestene som også var der. Det ble en god blanding av både norske og vietnamesiske sanger, og alle dro derfra i ganske godt humør. Dagen etter hadde vi ikke tid til å gjøre så veldig mye, men vi rakk å dra en rask tur innom en av strendene for ett siste bad og litt soling. Etter dette gikk båten tilbake igjen til Hoi An.

Det var veldig deilig å kunne virkelig slappe av en helg før gruppeoppgave og eksamenstiden startet for fullt så dette er absolutt noe som er verdt å oppleve for de som drar til Vietnam!