Hei! Semesteret i Buenos Aires er nå over, og det har gått altfor fort!! I løpet av perioden har vi gjort oss mange gode erfaringer som vi tenkte å dele med dere, så her kommer noen tips og triks:

Flybilletter innlands med cash

Når du skal fly innenlands så er det mulig å betale flybillettene med cash! Du bestiller billettene på jetski, som er Argentina sitt eget flyselskap, også betaler du i cash i løpet av de neste 24 timene på noe som heter «pagofacil» som ligger rett ved hostellet. Dette er mye billigere og veldig enkelt.

Don Julio

Hvis du vil prøve Don Julio som skal være en av de beste restaurantene i verden, så må du booke bord tidlig! Flere studenter fikk ikke muligheten til å spise der fordi det var fullbooket ut semesteret. Hvis ikke finnes det mange gode og mer rimelige biffrestauranter. Noen favoritter hos studentene er en biffrestaurant som heter La Brigada.

Budsjett

Vi har som oftest laget middag på hostellet, og det har fungert fett! Du kan gjøre en storhandel til cirka 200-300 kr. Et annet tips er å alltid betale med cash, da det ofte er dyrere med kort. Når det kommer til shopping så er de vanlige kjedebutikkene like dyre som i Norge, men det finnes mange bra vintagebutikker hvis du leter litt. Det må sies at mange av restaurantene i Buenos Aires er veldig gode og sjarmerende, så det er absolutt verdt å spise ute også. Det er tross alt ikke så dyrt. Et annet tips; ikke vær for streng med pengene! Penger kommer alltid tilbake (hvis det er lov å si), så har du lyst til å gjøre noe eller lyst til å spise ute, gjør det! Du reiser kanskje aldri tilbake til Buenos Aires eller Argentina…

Utnytt study-week

Under semesteret er det en studyweek som er ment til å reise. Den er på cirka 9 dager som er ganske lenge, så pass på å utnytt den skikkelig! Planlegg tidlig å gjør noe du har skikkelig lyst til. Det er faktisk mulig og dra til Peru å gå Machu Picchu. Hvis du har et stramt budsjett, anbefaler jeg å bruke tiden til å reise rundt i Argentina med buss. Det er veldig billig, og det er mye fint å se i Argentina!

Spansken

Ikke glem at du studerer! Det beste tipset for å bli bedre i spansk er å snakke masse. Så det å skaffe seg noen lokale venner er ikke dumt. Andre tips er å se på filmer på spansk. Kanskje kjøpe en spansk barnebok også. Sett av litt arbeid tidlig i semesteret, det er kult å lære ett nytt språk.

Franoui

Naaam! Denne har blitt en klar favoritt hos mange av studentene! Den må prøves ut.

En ekstra mobil

I løpet av semesteret er det flere av studentene som har opplevd at noen har prøvd å stjele mobilen deres. Det kan være lurt å ta med en ekstra mobil som back-up.

Enjoy Buenos Aires!!

Siste, men viktigste! 4 måneder er lenge, men det går skinnsykt fort. Så pass på og bruk tiden godt til å faktisk se hele byen. Det er nå du har muligheten til å bli kjent med den dypere enn bare som en typisk turist. Nyt det å faktisk bo i en storby. Ja, det er kult å reise vekk til andre land og å se mer av Argentina også, men det er Buenos Aires du bor i. Så du vil ikke komme hjem uten å ha sett alt det den fantastiske byen har å by på, for det er mye!

Takk for oss <33