India

India

India

India er det mest folkerike landet i verdens, etter Kina, med en utstrekning, skala og mangfold en egen verdensdel verdig. Vi kan ikke love deg at noen uker i Pondicherry vil være nok til å bli kjent med verdens største demokrati. Det vi kan si er at du vil ønske å komme tilbake og lære mer.
 

Pondicherry

Byen Pondicherry ligger i delstaten Tamil Nadu, den sørøstligste delstaten i India. Pondicherry, også kalt Puducherry, ligger omtrent 15 mil sør for Indias fjerde største by, Chennai (Madras). Tamiler utgjør den etniske majoriteten, og hinduisme er den mest utbredte trosretningen. Innbyggertallet i Pondicherry er om lag 1 mill. og tilsvarer en mellomstor indisk by. Byen ligger ved kysten, og det er bademuligheter på strendene utenfor byen. Pondicherry er en tidligere fransk koloni, og byen er delt inn i en indisk og en fransk del. Den franske delen har en arkitektur og atmosfære som minner om koloniarven, mens den indiske delen er som sørindiske byer for øvrig: intens, fargerik og tettere befolket. I Pondicherry er det ganske vanlig at folk kan engelsk. Mange eldre snakker også fransk.

Det var her undervisningen i Freds- og konfliktstudier foregikk frem til 2017, da vi flyttet undervisningen til Nepal.

Bosted og mat

Vi kan hjelpe deg å finne bosted sentralt inne i Pondicherry by.

Maten i Pondicherry er generelt meget god og rimelig og reflekterer gamle og nye handelsruter. Det finnes franske, amerikanske, vietnamesiske restauranter, i tillegg til kjøkken fra alle regioner og lag av India.

Reise i India

Mange studenter velger også å reise rundt i regionen. Da er mulighetene mange. I løpet av tiden i Pondicherry har du muligheter til å ta turer omkring i landsdelen. Vi har samlet reisetips fra flere av våre studenter som kanskje kan inspirere deg til  indiske eventyr.

Les reisetips for India

Instagram

   #KulturstudierIndia

Flickr

 
  #Pondicherry eller #India

Studentblogg

I studentbloggen finner du masse gode bilder og fortellinger fra studenttilværelsen i India:

   

Kultur og tenkesett

Finnes det en egen indisk måte å tenke på? Det kan du gjøre deg opp din egen mening om hvis du reiser rundt i India. Ja, mener den indiske forfatteren og forskeren A. K. Ramanujan.

Les artikkelen

Frivillighetsarbeid

Dersom du ønsker å gjøre frivillig arbeid for lokale organisasjoner før eller etter semesteret kan vi hjelpe deg med kontaktinformasjon.

Les om aktuelle organisasjoner

Klima

Klimaet i Pondicherry er tropisk. I løpet av vårsemesteret stiger temperaturen gradvis fra svært behagelig til svært varmt, med lite nedbør. Høstsemesteret tilbyr en behagelig varme, men et fuktigere klima og tidvis regn. Noen ganger kommer monsunen i løpet av høstsemesteret, og da regner det intenst i dagesvis. I lenken nedenfor kan du se gjennomsnittstemperaturer og nedbør for hele året.

Se klimadata på BBC Weather

Flyreisen

Flyreisen ordner du selv. Typisk bestiller du en billett tur retur Oslo-Nepal. Så kan du kjøpe billett Nepal-India i Nepal.

Fakta om India

 • Areal

  3,28 mill km². Verdens 7. største land. Består av 28 stater og 6 teritorier

 • Folketall

  1,2 milliarder (januar 2012)

 • Hovedstad

  New Delhi (22 mill.)

 • GDP i USD

  1727 mrd. (USD1075 per innbygger)

 • Religion

  India er konstitusjonelt sekulær med religionsfrihet. De største religionene er Hinduisme (80,5%), Islam (13,4%), Kristendom (2.3%), Sikh (1.9%), Buddisme (0.77%) og Jain (0.41%)

 • Språk

  15 offisielle språk hvorav de største er hindi, urdu, punjabi, tamil og telugu

 • Nasjonal valuta

  Rupee (100 Rupee er ca 11,- NOK.)

 • Tidsforskjell til Norge

  Vinter : 4,5 timer; Sommer : 3,5 timer.

 • Levealder

  67 år

 • Lesekyndighet

  61 %

 • Befolkning under fattigdomsgrensen

  29 %

 • Styresett

  Demokrati

 • Kilde

  CIA factbook

Det siste fra bloggerne

Er det noe du lurer på?

Fyll ut skjemaet så kontakter vi deg så fort vi kan.

Takk. Du hører fra oss innen en arbeidsdag.

 

studentbloggene, Instagram og TikTok kan du se studenters filmer, bilder og fortellinger fra studiestedene.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev