India

India

India

India er verdens folkerikeste land, etter Kina, med en utstrekning, skala og mangfold en egen verdensdel verdig. Vi kan ikke love deg at tre måneder i Pondicherry vil være nok til å bli kjent med verdens største demokrati. Det vi kan si er at du vil ønske å komme tilbake og lære mer.
 

Pondicherry

Studiesenteret ligger i byen Pondicherry i delstaten Tamil Nadu, den sørøstligste delstaten i India. Pondicherry, også kalt Puducherry, ligger omtrent 15 mil sør for Indias fjerde største by, Chennai (Madras). Tamiler utgjør den etniske majoriteten, og hinduisme er den mest utbredte trosretningen. Innbyggertallet i Pondicherry er om lag 1 mill. og tilsvarer en mellomstor indisk by. Byen ligger ved kysten, og det er bademuligheter på strendene utenfor byen. Pondicherry er en tidligere fransk koloni, og byen er delt inn i en indisk og en fransk del. Den franske delen har en arkitektur og atmosfære som minner om koloniarven, mens den indiske delen er som sørindiske byer for øvrig: intens, fargerik og tettere befolket. I Pondicherry er det ganske vanlig at folk kan engelsk.

Studenter i friminutt

Studiesenteret

Studiesenteret ligger i en gammel villa i den franske bydelen, med klasserom, auditorium, kafeteria, bibliotek og takterrasse. I gangavstand fra bostede og strandpromenaden. Du har også adgang til å bruke det flotte biblioteket på det franske instituttet.

Bosted og mat

Studiegebyret inkluderer innkvartering samt frokost og lunsj alle undervisningsdager.

Bostedene ligger i gangavstand fra hverandre inne i Pondicherry by. I utgangspunktet blir alle innlosjert på to- til firemannsrom. Det finnes imidlertid muligheter for enkeltrom mot et tillegg i prisen. Du kan eventuelt velge å ordne bolig selv og få et fradrag i studiegebyret.

Maten i Pondicherry er generelt meget god og rimelig og reflekterer gamle og nye handelsruter. Det finnes franske, amerikanske, vietnamesiske restauranter, i tillegg til kjøkken fra alle regioner og lag av India. Byen er ikke kjent for sitt natteliv.

Reise i India

Mange studenter velger også å reise rundt i regionen før og etter studiet. Da er mulighetene mange. I løpet av semesteret i Pondicherry vil studiene og livet der være i fokus, men du har muligheter til kortere helgeturer omkring i landsdelen. Vi har samlet reisetips fra flere av våre studenter som kanskje kan inspirere deg til  indiske eventyr.

Les reisetips for India

Instagram

   #KulturstudierIndia

Flickr

 
  #Pondicherry eller #India

Studentblogg

I studentbloggen finner du masse gode bilder og fortellinger fra studenttilværelsen i India:

   

Bli kjent med India

Ved å bo i Pondicherry har du mulighet til å på egen hånd bli kjent med kultur og levesett gjennom lokalbefolkningen og indiske medstudenter. I tillegg tilbyr Kulturstudier mange aktiviteter som gir deg anledning til å lære om India: Introduksjonsuke med forelesninger om historie, samfunn og kultur; gjesteforelesninger ved lokale ressurspersoner; ekskursjoner, for eksempel til lokale frivillighetsorganisasjoner og templer; sosiale møteplasser; fullmånetur; indiske filmkvelder; sari show; India dag; quiz kvelder; konserter; sport, med mer. Det finnes også mulighet for kveldskurs, ofte er disse introduksjon til Tamil språk, Bollywood dans, yoga, tabla-trommer, citar, med mer.

Kultur og tenkesett

Finnes det en egen indisk måte å tenke på? Det kan du gjøre deg opp din egen mening om hvis du reiser rundt i India. Ja, mener den indiske forfatteren og forskeren A. K. Ramanujan.

Les artikkelen

Frivillighetsarbeid

Dersom du ønsker å gjøre frivillig arbeid for lokale organisasjoner før eller etter semesteret i India kan vi hjelpe deg med kontaktinformasjon.

Les om aktuelle organisasjoner

Klima

Klimaet i Pondicherry er tropisk. I løpet av vårsemesteret stiger temperaturen gradvis fra svært behagelig til svært varmt, med lite nedbør. Høstsemesteret tilbyr en behagelig varme, men et fuktigere klima og tidvis regn. Noen ganger kommer monsunen i løpet av høstsemesteret, og da regner det intenst i dagesvis. I lenken nedenfor kan du se gjennomsnittstemperaturer og nedbør for hele året.

Se klimadata på BBC Weather

Flyreisen

Flyreisen ordner du selv. Vi anbefaler at du kjøper fleksible billetter slik at du kan endre planer. Hvis du ønsker hjelp, tilbyr vårt reisebyrå, KILROY Travels, flyreiser til alle våre studiesteder. De kan booke deg inn på en fellesavgang sammen med andre medstudenter, eller sette opp en individuell reiserute.

Les mer om flyreisen

Studentforsikring

For å sikre at alle våre studenter er riktig forsikret gjennom hele studieoppholdet har Kulturstudier inngått avtale om kollektiv forsikring med Gouda reiseforsikring. Denne forsikringen er obligatorisk for norske studenter. Kulturstudier sender automatisk forsikringsbevis med faktura til alle studenter i god tid før studiestart.

Les mer om forsikringen

Finansiering

Vi er stolte av å kunne holde studiegebyret på et nivå som en alminnelig studentøkonomi kan makte. Lån og stipend fra Lånekassa utgjør ca 52.000 kroner for en typisk student. I tillegg bør du ha minimum 20.000 kr til fly, bøker, lommepenger etc.

Les mer om finansiering

Fakta om India

 • Areal

  3,28 mill km². Verdens 7. største land. Består av 28 stater og 6 teritorier

 • Folketall

  1,2 milliarder (januar 2012)

 • Hovedstad

  New Delhi (22 mill.)

 • GDP i USD

  1727 mrd. (USD1075 per innbygger)

 • Valuta:

  Rupi (INR). 1 NOK tilsvarer 10 rupi (juni 2013)

 • Religion

  India er konstitusjonelt sekulær med religionsfrihet. De største religionene er Hinduisme (80,5%), Islam (13,4%), Kristendom (2.3%), Sikh (1.9%), Buddisme (0.77%) og Jain (0.41%)

 • Språk

  15 offisielle språk hvorav de største er hindi, urdu, punjabi, tamil og telugu

 • Nasjonal valuta

  Rupee (100 Rupee er ca 11,- NOK.)

 • Tidsforskjell til Norge

  Vinter : 4,5 timer; Sommer : 3,5 timer.

 • Levealder

  67 år

 • Lesekyndighet

  61 %

 • Befolkning under fattigdomsgrensen

  29 %

 • Styresett

  Demokrati

 • Kilde

  CIA factbook

Er det noe du lurer på?

Fyll ut skjemaet så kontakter vi deg så fort vi kan.

Takk. Du hører fra oss innen en arbeidsdag.

 

Instagram kan du se studenters bilder fra studiestedene.

Les studentenes blogger fra studiestedene.

Besøk oss på Facebook for nyhetsoppdateringer.