India

Reisetips India


Åshilds tips til dagsturer


Studieoppholdet i Pondicherry går fort. Fryktelig fort. Det er allikevel ikke vanskelig å oppleve mye på kort tid. Selv om det er undervisning hver ukedag er det store muligheter til å reise rundt og oppleve mer av India, også i perioden du oppholder deg i Pondicherry. Stort sett har man all verdens fritid i helgene, og disse bør utnyttes til det fulle! Det går busser i alle retninger og til alle døgnets tider fra Pondi, så mulighetene er mange. Én time eller to med buss nordover, og vips, så er du i Mamallapuram - en liten, sjarmerende kystby med backpackere, surfemuligheter og nydelig sjømat. Byen står på UNESCOs verdensarvliste og er nok best kjent for de mange templene og ruinene fra 600-tallet. Sammenlignet med Pondicherry er Mamallapuram et rolig sted med mindre mennesker og mindre trafikk. Anbefales! 

Tips til lengre helgeturer


Bangalore

7 timer vest for Pondicherry ligger Bangalore, Indias fjerde største by med over 6 millioner innbyggere. Bangalore er i aller høyeste grad en storby med internasjonalt preg. Europeiske merkeklær, store kjøpesentre, skyskrapere og Hard Rock Café, for å nevne noe. Verdenskjente artister har ofte konserter her når de først kommer til India. Selv studerte jeg i Pondicherry høsten 2011, og vi var så heldige å få oppleve Metallicas første konsert i India noensinne. Det kan derfor være verdt å følge med på turnélisten til artistene du liker og se om de tilfeldigvis tar turen innom når du er der. Mer info om alt du kan oppleve i Bangalore.

 

Ooty/Kerala

Halvveis ut i studieoppholdet har man en langhelg fra torsdag til søndag. Da har man også mulighet til å reise lenger og se mer av fantastiske India. Man kan fly fra Chennai til alle flyplasser i India. Sjekk ut jungelen i Ooty for fantastiske naturopplevelser, eller Kerala for avslapping og sjelero. Mer info: Ooty og Kerala


Mumbai

Ellers vil jeg anbefale på det varmeste å ta turen til Mumbai. Jeg og fire venninner dro hit i langhelgen i studieoppholdet og det var virkelig helt uforglemmelig. Mumbai har alt; fra ekstrem fattigdom til ekstrem rikdom, fra de mest fantastiske bygningene du kan tenke deg til noen av verdens største slumområder. Hvis du reiser til Mumbai er en guidet tur i Dharavi-slummen et must. For mer info.


Kjerstis tips til lengre turer

 

Kodai

Kodaikanal, også kjend som Kodai, er ein liten, koseleg by, høgt oppe i fjella i Tamil Nadu. Den er særleg kjend for sin vakre natur og er eit veldig populært reisemål, særleg for indarar som reiser frå ein hektisk kvardag i storbyen, til det idylliske fjellandskapet. 
Det er lett å kome seg frå Pondicherry til Kodaikanal. Det går nattbuss, og du er framme tidleg på morgonen i perfekt tid for ein morgonchai. Kodaikanal er ein fjellby, og er først og fremst for deg som likar å gå på tur. Anbefaler alle å leige ein lokal guide, som kan ta deg med på dei beste turane, og som veit kor den flottaste utsikta er. Ei populær rute, er å gå til Dolphin’s Nose, som har fått namnet sitt etter ein stein som stikk ut frå fjellet, akkurat som snuten til ein delfin. Ei populær manndomsprøve er å tørre å balansere ut på steinen, for sjølvsagt å bli teke bilete av.

For dei som ikkje vil gå på tur, er det populært å leige båt og segle på Kodaikanal Lake, som ligg midt i byen. Det går også an å leige hestar å reise på ridetur, eller å sykle rundt innsjøen.Kodaikanal kjend for sjokoladen som vert laga der, og det er mange boder rundt innsjøen som sel utsøkt sjokolade. Absolutt verd å teste ut!
Greenlands Youth Hostel er kanskje den buplassen i Kodaikanal som har den beste utsikta. Det er verkeleg idyllisk å sitje på verandaen på hostellet å ete frukost til soloppgongen. Elles er det grei standar på sjølve hostellet. Prisen på romma er ca frå 200 – 800 rupiar, alt etter kva slags rom du bestiller.
I Kodaikanal er det busett mange frå områda i Tibet. Difor er det mykje kinesisk-inspirert mat i byen. Populære restaurantar er mellom anna The Royal Tibet, som er særleg kjend for vårrullane sine. Er du på jakt etter indisk mat, anbefalast Hotel Astoria, som er kjend for dei billige thalisane sine, som ligg på mellom 40 – 60 rupiar.

Om du ikkje er på jakt etter dei store måltida, er Eco-nut perfekt! Dette er ein økologisk matvarebutikk som sel organsik mat. Særleg populært er det heimelaga grovbrødet, som er ekstra godt etter nokre månader i India. Elles sel dei salatar, ostar og anna lokalprodusert mat.

 

Rajasthan

Har du tid å bruke på en lengre reise i India før eller etter studiesemesteret med Kulturstudier, anbefaler Kjersti en rundreise i Rajasthan regionen. Byene i denne regionen er kjent for å ha en farge; Jaipur er den rosa byen, Jodpur den gule og Jaisalmer den blå. Her er det muligheter for flere dagers kamelsafari i ørkenen og besøk på palasser og markeder. Du kan besøke det astronomiske observatoriet i Jaipur eller la en elefant bære deg opp til det ennå storslotte Amber Fort.
Les mer om Kjerstis reise i Rajasthan.

 

Til slutt: noen praktiske råd fra Åshild

Ikke ta nattbuss alene. Bestiller du soveplass, ikke forvent mer enn en smal madrass på det vi i Europa ville regner som en hattehylle. Madrassen er beregnet for to, så det kan være lurt å bestille sammen med en venn hvis du ikke er komfortabel med å sove i skje med en ukjent person. Smil og vær åpen for å bli kjent med nye mennesker. Alle inderne jeg ble kjent med var utrolig stolt av landet sitt og ville gjerne fortelle om og vise oss mer av India. Ved å bli kjent med de lokale fikk vi et helt annet innblikk i kulturen enn vi ellers ville gjort, noe som ga oss opplevelser og minner for livet.

Er det noe du lurer på?

Fyll ut skjemaet så kontakter vi deg så fort vi kan.

Takk. Du hører fra oss innen en arbeidsdag.

 

Instagram kan du se studenters bilder fra studiestedene.

Les studentenes blogger fra studiestedene.

Besøk oss på Facebook for nyhetsoppdateringer.