Nepal

Nepal

Himalaya

Himalaya danner grensen mellom verdens to største nasjoner; Kina og India. Her ligger Nepal. Siden fredsavtalen i 2006 er Nepal en demokratisk republikk, med 30 mill innbyggere som sprer seg fra Gangessletten, opp foten av Himalaya til de høyeste tinder og over til Tibet.

 

Pokhara

Pokhara er Nepals nest største by med rundt 230 000 innbyggere. Byen har vært et viktig punkt på handelsruten mellom India og Tibet. Og senere for fjellturer i Himalaya, og som utgangspunkt for fjellturer til Annapurna-massivet. Fra Pokharas tropiske klima har du en fantastisk utsikt over 8000 meter høye snødekte fjell.

Bosted og mat

Studiegebyret inkluderer innkvartering samt frokost alle undervisningsdager.

Bostedet ligger sentralt inne i Pokhara by. I utgangspunktet blir alle innlosjert på to- til firemannsrom. Det finnes imidlertid muligheter for enkeltrom mot et tillegg i prisen. Du kan eventuelt velge å ordne bolig selv og få et fradrag i studiegebyret.

Maten i Pokhara er generelt meget god og rimelig og reflekterer gamle og nye handelsruter. Det finnes alle typer restauranter, i tillegg til kjøkken fra alle regioner og lag av Nepal.

Reise i Nepal og India

Mange studenter velger også å reise rundt i Sør-Asia før og etter studiet. Da er mulighetene mange. I løpet av semesteret i Nepal vil studiene og livet der være i fokus, men du har muligheter til kortere helgeturer omkring i landsdelen. Vi har samlet reisetips fra flere av våre studenter som kanskje kan inspirere deg til eventyr.

Reisetips for Nepal

Les reisetips for India

Instagram

   #Kulturstudiernepal

Studentblogg

I studentbloggen finner du masse gode bilder og fortellinger fra studenttilværelsen i Nepal:

 

   

Flickr

 
  #Pokhara eller #Nepal

Getty images

#Pokhara

#Nepal

Bli kjent med Nepal

Ved å bo i Pokhara har du mulighet til å på egen hånd bli kjent med kultur og levesett gjennom lokalbefolkningen og Nepalesiske medstudenter. I tillegg tilbyr Kulturstudier mange aktiviteter som gir deg anledning til å lære om Nepal: Introduksjonsuke med forelesninger om historie, samfunn og kultur; gjesteforelesninger ved lokale ressurspersoner; ekskursjoner, for eksempel til lokale frivillighetsorganisasjoner og templer; sosiale møteplasser; fullmånetur;  filmkvelder; sari show; Nepal dag; quiz kvelder; konserter; sport, med mer. Det finnes også mulighet for kveldskurs, ofte er disse introduksjon til Nepalsk språk, Bollywood dans, yoga, tabla-trommer, citar, med mer.

Klima

Klimaet i Pokhara er subtropisk. I løpet av vårsemesteret stiger temperaturen gradvis fra kjølige kvelder til svært varmt, med lite nedbør. Høstsemesteret tilbyr en behagelig varme. I lenken nedenfor kan du se gjennomsnittstemperaturer og nedbør for hele året.

Se klimadata på Wikipedia

Kulturstudier betyr nye perspektiver

Det er en stor fordel å få studere sammen med studenter fra regionen. De bidrar med ekstremt god innsikt både i timene og når vi gjør feltarbeid og de har alltid kunnskap som vi ikke kan lese oss til. Den største fordelen er likevel hvordan de hjelper oss å forstå og knytte oss til lokalsamfunnet, sier tidligere student Mia Strand.

Les mer

Flyreisen

Flyreisen ordner du selv. Du bør vente med å kjøpe billett til du har fått klarsignal fra Kulturstudier.

Kulturstudier samarbeider med et reisebyrå som sender tilbud om flyreise til alle studenter i god tid før studiestart. De kan booke deg inn på en fellesavgang sammen med medstudenter, eller sette opp en individuell reiserute.

Studentforsikring

For å sikre at alle våre studenter er riktig forsikret gjennom hele studieoppholdet har Kulturstudier obligatorisk forsikring for norske studenter. Denne koster ca 3000 kr per semester.

Finansiering

Vi er stolte av å kunne holde studiegebyret på et nivå som en alminnelig studentøkonomi kan makte. Lån og stipend fra Lånekassa utgjør ca 60.000 kroner for en typisk student. (55000 for høstsemesteret , 65000 for vårsemesteret)I tillegg bør du ha minimum 20.000 kr til fly, bøker, lommepenger etc.

Les mer om finansiering

Våre studier i Nepal

Fakta om Nepal

 • Areal

  147.181 kvadrat km

 • Folketall

  30 mill

 • Hovedstad

  Kathmandu (1,2 mill)

 • GDP per pers.

  2.500 USD

 • Valuta

  Nepalesiske rupi: 100 NPR= 7,75 NOK (10.2017)

 • Religion

  Hindu 81.3%, Buddhist 9%, Muslim 4.4%, Kirant 3.1%, Kristen 1.4%

 • Språk

  Nepalsk

 • Tidsforskjell til Norge

  Vinter : 4,5 timer; Sommer : 3,5 timer.

 • Levealder

  71

 • Lesekyndighet

  64%

 • Befolkning under fattigdomsgrensen

  25% (2011)

 • Styresett

  Demokratisk republikk

 • Kilde

  CIA factbook

Er det noe du lurer på?

Fyll ut skjemaet så kontakter vi deg så fort vi kan.

Takk. Du hører fra oss innen en arbeidsdag.

 

Instagram kan du se studenters bilder fra studiestedene.

Les studentenes blogger fra studiestedene.

Besøk oss på Facebook for nyhetsoppdateringer.