Nepal

Nepal

Himalaya

Nepal ligger i Himalayafjellkjeden, med verdens høyeste fjell (Mount Everest), og danner grensen mellom verdens to største nasjoner; Kina og India.

Siden fredsavtalen i 2006 er Nepal en demokratisk republikk, med 30 mill innbyggere. Nepaleserne som sprer seg fra Gangessletten, opp foten av Himalaya til de høyeste tinder og over til Tibet.

 

Pokhara, Nepal

Pokhara er Nepals nest største by med rundt 230 000 innbyggere. Fra Pokharas varme tropiske klima har du en fantastisk utsikt opp til 8000 meter høye snødekte fjell. Byen har vært et viktig punkt på handelsruten mellom India og Tibet. Og senere for fjellturer i Himalaya, og som utgangspunkt for fjellturer til Annapurna-massivet.

Bosted og mat i Nepal

Studiegebyret inkluderer innkvartering i Pokhara, samt frokost alle undervisningsdager.

Bostedet ligger sentralt inne i Pokhara by. I utgangspunktet blir alle innlosjert på to- til firemannsrom. Det finnes imidlertid muligheter for enkeltrom mot et tillegg i prisen. Du kan eventuelt velge å ordne bolig selv og få et fradrag i studiegebyret.

Maten i Pokhara er generelt meget god og rimelig og reflekterer gamle og nye handelsruter. Det finnes alle typer restauranter, i tillegg til kjøkken fra alle regioner og lag av Nepal.

Studentblogg

I studentbloggen finner du masse gode bilder og fortellinger fra studenttilværelsen i Nepal:

Bli kjent med Nepal

Ved å bo i Pokhara har du mulighet til å på egen hånd bli kjent med kultur og levesett gjennom lokalbefolkningen og Nepalesiske medstudenter. I tillegg tilbyr Kulturstudier mange aktiviteter som gir deg anledning til å lære om Nepal: Introduksjonsuke med forelesninger om historie, samfunn og kultur; gjesteforelesninger ved lokale ressurspersoner; ekskursjoner, for eksempel til lokale frivillighetsorganisasjoner og templer; sosiale møteplasser; fullmånetur;  filmkvelder; sari show; Nepal dag; quiz kvelder; konserter; sport, med mer. Det finnes også mulighet for kveldskurs, ofte er disse introduksjon til Nepalsk språk, Bollywood dans, yoga, tabla-trommer, citar, med mer.

Reise i Nepal og India

Mange studenter velger også å reise rundt i Sør-Asia før og etter studiet. Da er mulighetene mange. I løpet av semesteret i Nepal vil studiene og livet der være i fokus, men du har muligheter til kortere helgeturer omkring i landsdelen. Vi har samlet reisetips fra flere av våre studenter som kanskje kan inspirere deg til eventyr.

Reisetips for Nepal

Les reisetips for India

Reis videre til Pondicherry, India

Etter 10 uker er undervisningsperioden i Nepal over. Det som gjenstår er en hjemmeeksamen som leverest innen tre uker. Hjemmeeksamen kan du skrive hvor du vil i verden. Vi foreslår at du tar med deg hjemmeeksamen og blir med oss til strandbyen Pondicherry i Sør-India. Der har Kulturstudier tatt i mot norske studenter siden 1997. Der får du mulighet til å skrive hjemmeeksamen i fine omgivelser. Deretter tar du ferie og opplever noen av Indias fineste strender, og den sjarmerende fransk-indiske byen. I Pondicherry har vi venner som kan ta i mot dere, hjelpe dere å finne bosted sammen, booke transport og vise dere rundt. Du kan bli så mange uker du vil.

Dersom du vil backpacke videre i India og Asia så vil du kankje finne noen å reise sammen med blandt dine medstudenter. Vi hjelper vi dere med råd og tips.

Du behøver ikke bestemme deg om du vil til India før etter at du har vært en stund i Nepal.

Les mer om Pondicherry og India

Klima

Klimaet i Pokhara er subtropisk. I løpet av vårsemesteret stiger temperaturen gradvis fra kjølige kvelder til svært varmt, med lite nedbør. Høstsemesteret tilbyr en behagelig varme. I lenken nedenfor kan du se gjennomsnittstemperaturer og nedbør for hele året.

Se klimadata

Kulturstudier betyr nye perspektiver

Det er en stor fordel å få studere sammen med studenter fra regionen. De bidrar med ekstremt god innsikt både i timene og når vi gjør feltarbeid og de har alltid kunnskap som vi ikke kan lese oss til. Den største fordelen er likevel hvordan de hjelper oss å forstå og knytte oss til lokalsamfunnet, sier tidligere student Mia Strand.

Les mer

Flyreisen

Flyreisen ordner du selv. Du bør vente med å kjøpe billett til du har fått klarsignal fra Kulturstudier.

Kulturstudier samarbeider med Kilroy travel som sender tilbud om flyreise til alle studenter i god tid før studiestart. De kan booke deg inn på en fellesavgang sammen med medstudenter, eller sette opp en individuell reiserute.

Finansiering

Vi er stolte av å kunne holde studiegebyret på et nivå som en alminnelig studentøkonomi kan makte. Lån og stipend fra Lånekassa utgjør ca 60.000 kroner for en typisk student. (55000 for høstsemesteret , 65000 for vårsemesteret)I tillegg bør du ha minimum 20.000 kr til fly, bøker, lommepenger etc.

Les mer om finansiering

Våre studier i Nepal

Fakta om Nepal

 • Areal

  147.181 kvadrat km

 • Folketall

  30 mill

 • Hovedstad

  Kathmandu (1,2 mill)

 • GDP per capita

  $3,800 (2021 est.)

 • Valuta

  Nepalesiske rupi: 100 NPR= 7,81 NOK (2023)

 • Religion

  Hindu 81.2%, Buddhist 8,2%, Muslim 5,1%, Kirant 3.2%, Christian 1.8%, other 0.5% (2021 est.)

 • Språk

  Nepalsk

 • Tidsforskjell til Norge

  Vinter : 4,5 timer; Sommer : 3,5 timer.

 • Levealder

  72,7 (2023 est.)

 • Lesekyndighet

  71,2 %

 • Befolkning under fattigdomsgrensen

  25% (2011)

 • Styresett

  Demokratisk republikk

 • Kilde

  CIA factbook

Er det noe du lurer på?

Fyll ut skjemaet så kontakter vi deg så fort vi kan.

Takk. Du hører fra oss innen en arbeidsdag.

 

studentbloggene, Instagram og TikTok kan du se studenters filmer, bilder og fortellinger fra studiestedene.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev