Argentina

Reisetips Argentina

Mange studenter velger også å reise rundt i Argentina og Latin-Amerika før og etter studiet. Da er mulighetene mange. I løpet av undervisningsperioden i Buenos Aires, vil studiene og livet der være i fokus, men du har muligheter til kortere helgeturer omkring i landsdelen. Vi har samlet reisetips fra flere av våre studenter som kanskje kan inspirere deg til eventyr.

Reisetips ArgentinaSammenliknet med Norge, er Argentina et fantastisk stort land, og strekninger som ser korte ut på kartet tar gjerne hele natta når man sitter på bussen. Bussturene er en opplevelse i seg selv, og man opplever virkelig at Argentina er mye mer enn Buenos Aires, til tross for hva los porteños sier. Man ser det skiftende landskapet fly forbi, og argentinske gauchos (cowboyer) som passer kyr fra hesteryggen i den nærmest endeløse pampasen. Argentina kan by på alt fra spennende storbyer, øde ørkener, frodige jungler, enorme fossefall og det meste imellom.

 

Mendoza

 

Langhelg sier du? Ta turen til Mendoza! Dette er en by du ikke vil gå glipp av. En ting er at Mendoza-regionen er den største vinprodusenten i Argentina, men byen ligger også ved foten av de argentinske Andesfjellene og byr på noen utrolige naturopplevelser. Vinsmaking er et must, der du leier sykler og sykler langs bugnende vinranker fra vingård til vingård og får smaksprøver av både lokalprodusert vin, sjokolade og andre godsaker. Det er riktignok smart å sykle litt mer forsiktig på veien tilbake enn på veien til. I Mendoza dro jeg også på rafting, rappellering og hestetur i Andesfjellene; alle aktivitetene ble selvfølgelig avsluttet med en skikkelig argentinsk asado (argentinsk grilling) med alt som er mulig å grille. Rappelleringen innebærer en god gåtur oppover Andesfjellene gjennom både snø, bekker og tåke, men når det endelig klarner og du innser at tåka var skyer, og ser sola skinne bak blå, snødekte topper, er det absolutt verdt strevet. Likevel er det jeg husker best fra Mendoza paraglidingen jeg gjorde siste dagen. Vi kjørte opp til en høyde, stroppet på oss utstyret og løp utfor stupet. Galskap, sprøtt og helt utrolig! Mens jeg svevde stadig høyere opp så jeg fjellene som skiller Argentina fra Chile strekke seg bortover på den ene siden, mens jeg så Mendoza på den andre. Etter 30 minutter med angstfylt jubel hadde jeg beina godt planta på jorda igjen, og var klar for en ny asado.
Mendoza er om lag 14 timer fra Buenos Aires, og det er også mulig å dra videre til Chiles hovedstad Santiago de Chile fra byen.


Cordoba

Hvis du vil oppleve en annen Argentinsk by enn Buenos Aires, er Cordoba byen å dra til. Cordoba er en stor by, og proppfull av historie, kultur, kolonial arkitektur og moro! Hvis du ikke er lei katolske kirker ennå, anbefaler jeg å ta turen innom katedralen og de ulike jesuittkirkene i byen. Cordoba har hele sju universiteter, og den unge befolkningen betyr at det alltid er noe å gjøre natt som dag. Da jeg var der, fant jeg tilfeldigvis ut at det var en stor musikkfestival (Cosquin Rock) i nabobyen Cosquín, og at blant andre Deep Purple spilte. For 75 norske kroner fikk jeg sett Deep Purple og en hel del andre argentinske, latinamerikanske, europeiske og nordamerikanske artister, og stemninga var høy! I Cordoba besøkte jeg også barndomshjemmet til Che Guevara, dro på marked og besøkte argentinske venner for nok en asado.


Cataratas del Iguazu

Å virkelig beskrive Iguazu er ikke bare lett. Iguazufallene er en rekke ufattelig imponerende fossefall som ligger i regnskogen på grensa mellom Argentina, Brasil og Paraguay. Hvis du bare skal se en foss i ditt liv, så dra til Iguazu. Fossene har blitt kåret til et av verdens sju naturlige underverker, og det  med god grunn! Her kan man gå fra et utkikkspunkt til et annet, og se ekstreme vannmasser dundre nærmere hundre meter rett ned. Går man til la Garganta del Diablo (djevelens strupe) er man over det største fallet, og synet er virkelig nok til å ta pusten fra deg. Lyden er overdøvende, og når det er sol skaper alle vanndråpene flere regnbuer. Når du går langs stiene er det et mylder av sommerfugler som svermer opp, og rundt omkring løper det flokker av halvtamme nesebjørner og agoutis, mens apekatter sitter rundt i trærne. I veikanten ligger det dovne iguaner, og tropiske fugler flyr over deg. Du kan ta båtturer helt inntil og delvis bak fossefallene, som er noe jeg vil anbefale på det sterkeste (ta gjerne med et vanntett kamera)! Siden fossen er delt mellom tre land, spiste jeg frokost i Argentina (Puerto Iguazú), lønsj i Paraguay (Ciudad del Este) og middag i Brasil (Foz do Iguaçu). Fossene ses best fra den brasilianske siden, men man kommer mye nærmere på fra den argentinske siden. Husk å ta med skift, for besøket er en våt opplevelse.


Uruguay

Hvis du vil ha en pause fra storbyen, oppleve litt strandliv og samtidig fornye turistvisumet ditt, kan du ta ferga over Río de la Plata til Uruguay. Jeg tok først ferga til Colonia, som er en idyllisk liten by og et deilig avbrekk etter en stund i storbyen. Colonia er landets eldste by, og står også på UNESCOs verdensarvliste. Deretter bussa jeg videre til Uruguays hovedstad med det funky navnet Montevideo, som etter en måned i BsAs nærmest virka som en småby. Her leide jeg sykkel og sykla rundt i den historiske delen av byen på brosteinsbelagte gater, drakk mate med lokale montevideños og besøkte lokale markeder. Buenos Aires har det meste, men akkurat strender er det dårlig med. I Montevideo er det derimot flere strender langs kysten, og etter en sykkeltur i byen er en dukkert på stranda ikke å forakte.

God tur!
Kristoffer

Er det noe du lurer på?

Fyll ut skjemaet så kontakter vi deg så fort vi kan.

Takk. Du hører fra oss innen en arbeidsdag.

 

studentbloggene, Instagram og TikTok kan du se studenters filmer, bilder og fortellinger fra studiestedene.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev