Ofte stilte spørsmål-FAQ

Hva koster studiene?

Studiene er finansiert av Lånekassen. Du mottar mellom 65.000 og 110.000 kr per semester. Studiegebyret inkulderer utdanningen, bolig, noen måltider. Det inkluderer også vår fantastiske stab ved hvert av studiestedene, som sørger for at du har en fantastisk opplevelse. På våre hjemmesider finner du mer informasjon. Inkludert budsjetteksempler. Studiegebyret per semester er 67000 kr for samfunnsvitenskaplige studier i Ghana, Nepal, Vietnam og Costa Rica; 79000 for spanskstudier i Costa Rica og Argentina.

Når er søknadsfristen?

Du kan søke og få tildelt studieplass året rundt. fordeles fortløpende så lenge det er ledig. Opptak forutsetter at du har generell studiekompetanse. Vi har løpende opptak frem til to måneder før studiestart: 1. juli og 1. desember.

Hvor lenge varer utdanningen?

De fleste studerer ett semester. Ett semester innebærer et utenlandsopphold på minimum 10 eller 16 uker på studiestedet. Før og etter kan det være selvstudier og hjemmeeksamener. Mange tar et årsstudieum. De mest populære er:

-Studieår med utviklingsstudier som kombinerer Vietnam og Ghana

-Studieår med spansk som kombinerer Costa Rica og Argentina

Du kan også ta en full bachelor i Utviklingsstudier fra OsloMet der du kan fordele utdanningen din over fem studieland i fire verdensdeler:

-Jorda rundt-bachelor med OsloMet

Hva kan man bli når man studerer med Kulturstudier?

Myndighetene, og alle universitetene, går inn for at alle studenter på alle studier minimum skal ta ett semester i utlandet i løpet av utdannelsen sin. Det er fag du tar i utlandet som kan inngå i andre utdanninger. Og du kan gjerne begynne utdanningen med et semester eller studieår i utlandet. Når du er tatt opp på en bachelorutdannig kan du søke om å få semesterne med Kulturstudier i utlandet innpasset som en del av bachelorgraden.

Kan studiene inngå i en bachelorgrad?

Alle våre studier er i regi av et stort offentlig godkjent universitet. OsloMet er ansvarlig for de samfunnsvitenskaplige studiene i Ghana, Vietnam, Costa Rica og Nepal. UISIL er ansvarlige for spanskstudiene i Costa Rica, og UNSAM er ansvarlig for studiene i Argentina. Ett semester med Kulturstudier tilsvarer 30 studiepoeng som kan innpasses i de fleste bachelorgrader ved norske og utenlandske universiteter. En hel bachelorgrad tar tre år (seks semestere/180 studiepoeng).

Innenfor et bachelorgradsstudium har du ofte noe frihet til å velge hva du vil studere, hvor du vil studere, og i hvilken rekkefølge du vil studere de ulike emnene. Selv om programmet som regel også innebærer et forslag om hvilken rekkefølge du skal ta emnene, har du frihet til å avvike fra forslagene. Du kan også samle studiepoengene fra flere forskjellige universiteter og høyskoler i inn- og utland. Snakk gjerne med oss og din studieveileder om integrering i en bachelorgrad. Du kan kombinere våre studier i Nepal, Vietnam, Argentina og Costa Rica i en bachelorgrad.

Hva er bachelor? Les her

Må jeg ha fullført videregående skole?

Ja. Alle våre studier krever at du har generell studiekompetanse. Men du kan søke studiene før du er ferdig med vgs. Du må bare ettersende vitnemålet når dette er klart.

Hvem blir mine medstudenter?

Det er mellom 15 og 100 studenter på hvert studiested. Studentene våre er i hovedsak fra Norge, skandinavia og vertslandet.

Studentene har ulik bakgrunn, både akademisk, yrkesmessig og personlig. Det gjør diskusjonene mer interessante. Typisk kommer halvparten av studentene direkte fra videregående, en tredjedel er i begynnelsen av bachelorgraden, og resten er erfarne studenter.

Kulturstudier tilbyr stipendier til studenter fra vertslandet. Hensikten med disse stipendiene er å gjøre det mulig for lokale studenter, uten finansiering, å delta på våre studier. Stipendiatene bidrar til lokal forankring av hele studieopplevelsen.

Hvem er lærerne?

Ettersom underviningen foregår på engelsk har vi mulighet til å hente de beste foreleserne og seminarlærerne fra hele verden, inkludert vertslandet. Vi er svært stolte av vår dyktige undervisningsstab som hvert semester sikrer at du som student får maksimalt utbytte av studiene.

Er det mulighet for fritidsaktiviteter og reiser?

Ja. I tillegg til alt det du finner på på egen hånd arrangeres det mange valgfrie turer og aktiviteter i hverdag og helg. Tilbudet avhenger av studiestedet, men inkluderer ofte sport, matlaging, dans, yoga, musikk, språkurs og mye mer.

Det er mange attraktive steder å reise til i helgene. Studiene er fulltidsstudier. Derfor er det fint å legge lengere reiser til før og etter undervisningsperioden. Da har vi råd og tips til hvor det er gøy å reise. Og om hvordan du gjør det med transport, overnatting osv. Under semesteret får du masse nye venner og finner noen du kan reise sammen med hvis du vil. Også på helgeturer.

Er det trygt?

I motsetning til andre veier til studier i utlandet har de som studerer med Kulturstudier et lokalt støtteapparat som både er en platform du kan bruke for å utforske landet du har kommet til. Og et sikkerhetsnett som er til stede for deg når behovet for hjelp oppstår.

Riktig reiseforsikring er obligatorisk. Vi forteller deg hvilken.

Er det vanskelig å studere på engelsk?

En bonus med å studere på engelsk er at du veldig fort opplever at du blir mye flinkere i engelsk skriftlig og muntlig. Ordforådet ditt øker for hver dag. Dette vil du ha nytte av ved masterstudier og i arbeidslivet, der det blir forventet at man fungerer like godt på engelsk som på norsk.

Hva skjer når jeg melder meg på?

Når du har bestemt deg for et studium kan du fylle ut søknadsskjemaet. Dersom det er ledige plasser, sender vi deg raskt et tilbud om studieplass. Du bekrefter så studieplassen ved å betale et depostium på 2000 kr. Deretter vil du motta løpende informasjon frem til studiestart slik at du kan forberede reisen og studiet. Du vil blant annet få oppdateringer om visum, bøker, pakking og Lånekassen.

Se video om søknadsprosessen

Jeg har betalt depositum, men har enda ikke fått noen bekreftelse. Er jeg tatt opp i studiet?

Det tar noen dager fra betalingen skjer og til vi har registrert den. Du vil få en bekreftelse på epost så snart betalingen er registrert hos oss.

Ordner Kulturstudier med flybilletter?

Du er selv ansvarlig for å bestille flybillett. Vi samarbeider med et reisebyrå som etter opp fellesavgang til de av våre studenter som ønsker å reise sammen med andre.

Hvilke vaksiner bør jeg ta?

Vi har ikke kompetanse på vaksiner. Ta kontakt med din lokale helsetasjon/Lege. Om du bor i Oslo kan vi anbefale ”reiseklinikken”.

Må jeg selv ordne med visum?

Til Ghana og Vietnam må du søke visum før avreise. Du får skjema og fremgangsmåten fra Kulturstudier i god tid. Til Argentina, Nepal og Costa Rica får du automatisk 3 mnd turistvisum på flyplassen, hvis du har returbillett.

Hva er tilleggspoeng og hva er studiepoeng?

Tilleggspoeng er poeng som legges til ditt resultat fra vidergående skole når du søker utdanning, feks på Samordna opptak.

Studiepoeng er poeng du oppnår for hvert fag du studerer på universitetet. Et semester med fulltidsstudier gir deg 30 studiepoeng. Et studieår er to semester og gir 60 studiepoeng. En bachelor er tre studieår, 180 studiepoeng.

Hvem passer dette for?

Hvis du er nysgjerrig og eventyrlysten er dette noe for deg. Enten som valgfag som kan inngå i en senere bachelorgrad. Eller som et alternativ til folkehøyskole når du er på søken etter nye venner og erfaringer fra fjerne strøk.

Se også siden Praktisk informasjon
 

Er det noe du lurer på?

Fyll ut skjemaet så kontakter vi deg så fort vi kan.

Takk. Du hører fra oss innen en arbeidsdag.

 

studentbloggene, Instagram og TikTok kan du se studenters filmer, bilder og fortellinger fra studiestedene.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev