Praktisk informasjon

Etter at du er tatt opp på et studium får du fortløpende detaljert informasjon om praktiske forberedelser til reise og studier. Nedenfor finner du generell informasjon.

 

Flyreisen

Flyreisen ordner du selv. Du bør vente med å kjøpe billett til du har fått klarsignal fra Kulturstudier.

Kulturstudier samarbeider med et reisebyrå som sender tilbud om flyreise til alle studenter i god tid før studiestart. De kan booke deg inn på en fellesavgang sammen med medstudenter, eller sette opp en individuell reiserute.

 

Vaksiner

Kulturstudier gir ikke råd om vaksiner. Du får god hjelp med dette hos et vaksinasjonskontor.

Se også anbefalingene fra Folkehelseinstituttet

 

Visum

Til Ghana og Vietnam må du søke visum før innreise. Du får skjema og fremgangsmåten fra Kulturstudier i god tid. Til Nepal, Argentina og Costa Rica får nordmenn automatisk 3 mnd turistvisum på flyplassen, hvis du har returbillett.

 

Studentforsikring

Alle studenter må ha reiseforsikring eller studentforsikring, slik at de er sikret gratis helsestell under hele utenlandsoppholdet. En slik forsikring koster ca 3000 kr per semester. Du vil få mer informasjon om dette fra Kulturstudier.

 

Finansiering, Lånekassen og budsjett

Vi er stolte av å kunne holde studiegebyret på et nivå som en alminnelig studentøkonomi kan makte. Alle studier gir rett til lån og stipend fra Lånekassa. Se mer informasjon under hvert land/fag.

 

Studiepoeng og studiekompetanse

Kulturstudier samarbeider med OsloMet om studiene i Vietnam, Ghana og Nepal. Med Universidad Internacional San Isidro Labrador (UISIL) i Costa Rica. Og med Universidad Nacional de San Martin (UNSAM) i Buenos Aires, Argentina. Disse universitetene er faglig ansvarlig for studiene, og gir studiepoengene som eventuellt kan inngå i din bachelorgrad ved andre universiteter.

Alle studier forutsetter generell studiekompetanse.

Les mer om den norske bachelorgraden

 

Bøker

Vi samler det meste av pensum i kompendier som du kan laste ned gratis, og kjøpe utskrift av ved ankomst. Du får beskjed om hvilke bøker du må kjøpe.

 

Søknadsprosessen

Vi har løpende opptak inntil studiet er fullt. Men for å ha tid til forberedelsene av reise og studier bør du bestemme deg senest drøye 2 mnd før undervisningsstart. Dvs ca 15. juni for høst - 15. november for vår. (Ta kontakt med Kulturstudier-kontoret om du er usikker på om du rekker å komme med på det førstkommende semesteret).

Hvis du ønsker å følge et av våre studier fyller du ut søknadsskjemaet. Dersom det er ledige plasser på studiet det semesteret du har valgt, sender vi deg tilbud om studieplass. Du bekrefter studieplassen ved å betale et depostium på 2000 kr. Deretter vil du motta løpende informasjon frem til studiestart slik at du kan forberede reisen og studiet.Du vil blant annet få oppdateringer om visum, bøker, pakking og Lånekassen. 

Gå til søknadsskjemaet

 

Vikår

Les vilkårene

 

Land-avhengig informasjon

Under hvert enkelt land finner du mer praktisk informasjon:

Argentina

Nepal

Ghana

Costa Rica

Vietnam

 

Se også vår side for "Ofte stilte spørsmål (FAQ)"

Er det noe du lurer på?

Fyll ut skjemaet så kontakter vi deg så fort vi kan.

Takk. Du hører fra oss innen en arbeidsdag.

 

studentbloggene, Instagram og TikTok kan du se studenters filmer, bilder og fortellinger fra studiestedene.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev