Studiefakta

 • Varighet: Fire måneder i Costa Rica
 • Tidspunkt: Vår/høst
 • Studiepoeng: Tilsvarer 30 studiepoeng (sammen med andre tilvalg)
 • Eksamen: I Costa Rica
 • Lånekassestøtte: ca 100 000 kr
 • Studiegebyr: 69 000 kr (59 000 uten overnatting)
 • Inkludert: Studiet, bosted, samt lunsj undervisningdager
 • Forkunnskapskrav: Generell studiekompetanse
 • Undervisningsspråk: Spansk og/eller Engelsk

Finansiering

Lån og stipend fra Lånekassa utgjør ca 95.000 kroner for en typisk student.

Les mer om finansiering

Vi hjelper deg å velge nivå:

 • Nybegynner - Spansk 0
 • Viderekommende - Spansk 1
 • Avansert - Spansk 2

Les om valg av nivå

Les om godkjenning av costaricanske studiepoeng i Norge

Bærekraft og naturvern i Costa Rica

I tillegg til Spansk får du et tilvalgsfag som ser på hvordan den fantastiske naturen i Costa Rica forvaltes. Emnet utgjør 1/4 av semesteret og omhandler politikk og forvaltning som sikrer langsiktig bærekraft. Med utgangspunkt i teori og feltopplevelser jobber studentene med problemstillinger knyttet til klimaendringer; vern og restaurering av økosystemer; og hvordan lokale virksomheter kan drive bærekraftig og lønnsomt.

Costa Ricas natur er ekstraordinær. Landet ligger i et «hotspot» område for biologisk mangfold. Landet har vedtatt en av de mest ambisiøse planene for å oppnå nullutslipp. Mer enn 95 prosent av Costa Ricas energi er allerede produsert fra fornybare kilder, og skogdekket står nå på mer enn 53 prosent av territoriet. Denne konteksten  gjør Costa Rica til den perfekte arena for å lære om bærekraft samtidig som man utforsker det imponerende biologiske mangfoldet.

Les mer

Videre studier

Kombinasjonen gir et fulltidsstudium med 16 costaricanske credit, som tilsvarer 30 norske studiepoeng. Studiet kan dermed etter søknad til universitetet inngå i en treårig bachelorgrad ved universitet eller høgskole. I Costa Rica, Norge eller verden forøvrig. Snakk gjerne med oss og din studieveileder om integrering i din bachelorgrad.

Hva er bachelor

Studentene

De aller fleste studentene melder seg på alene, og kommer til Costa Rica svært åpene for nye vennskap. Det er typisk mellom 30 og 50 studenter som deltar på studiet. Disse er i hovedsak fra Norge, Sverige og Danmark.

Studentene har ulik bakgrunn, både akademisk, yrkesmessig og personlig, hvilket birdrar til å gjøre diskusjonene mer interessante. Anslagsvis halvparten av studentene kommer direkte fra videregående, en tredjedel er i begynnelsen av bachelorgraden, og resten er erfarne studenter eller yrkesaktive.

De fantastiske omgivelsene, og opplevelsene man deler med sine medstudenter, gjør at det er vanlig å finne vennskap som varer.

Slik forløper semesteret

 1. Selvstudieperioden: Før undervisningen begynner har du en selvstudieperiode da du skal gjøre deg kjent med pensum og skrive en kort oppgave.
 2. Undervisningsperioden i San Isidro varer 4 måneder, med forelesninger, seminarer, ekskursjoner og eksamener.

Årsstudium

Ønsker du et helt studieår med spansk kan du fortsette på neste nivå i Costa Rica - eller du kan bruke tiden mellom semesterene til å praktisere spansk mens du backpacker deg gjennom Latin-Amerika til Argentina, og fortsette spanskstudiene der.

Relevans

Spansk er det nest største morsmålsspråket i verden, det nest største fremmedspråket, og det tredje mest brukte språket på internett. Man angrer ikke på at man lærte seg et språk som snakkes av så mange medmennesker.

Spanskundervisningen

Når du studerer spansk i et spansktalende land blir pensum og bruken av det nye språket en del av dagliglivet. Med initiativ og pågangsmot lærer du å snakke godt spansk. Du vil kunne snakke om dagligdagse ting, så vel som å kunne diskutere samfunnsforhold og historie. Du er omgitt av spansk språk på alle kanter, så hvis du griper sjansen kan du utvikle språket ditt raskt og på flere fronter samtidig.

Seminarundervisningen skjer i grupper hvor studentene får praktisere språket både muntlig og skriftlig. Som en del av undervisningen besøker man også lokale organisasjoner. Noe undervisning foregår i fellesforelesninger.

Den viktigste delen av studiet er kanskje likevel tiden du bruker på å kaste deg inn i det costaricanske samfunnet og de daglige spanske samtalene med menneskene rundt deg.

Spanskstudiene er akademiske og gir studiepoeng. 

For å få en bedre forståelse for nivået på de ulike kursene og hvilket som er riktig for deg, kan du ta vår diagnostiske test.

Universitetspartner

Universidad Internacional San Isidro Labrador, Costa Rica, er ansvarlig for studiene.

         

Søknadsprosessen

Fyll ut søknadsskjemaet. Dersom det er ledige plasser på studiet det semesteret du har valgt, sender vi deg tilbud om studieplass. Du bekrefter studieplassen ved å betale et depostium på 2000 kr. Deretter vil du motta løpende informasjon frem til studiestart slik at du kan forberede reisen og studiet. Du vil blant annet få oppdateringer om visum, bøker, pakking og Lånekassen.

Hvorfor studere spansk i Costa Rica?

 • Studiepoeng som etter søknad kan inngå i din bachelorgrad
 • Svært god lånekassefinansiering
 • Relevant erfaring til internasjonalt arbeidsliv
 • Enkel søknadsprosess og god tilrettelegging
 • Ettertraktet kompetanse på Latin-Amerika
 • Du kan praktisere spansken så mye du vil
 • Du får oppleve å leve i et latinamerikansk land
 • Du får venner med svært annerledes bakgrunn enn din egen
 • Du erkjenner at Norge er et lokalsamfunn med særegen kultur
 • Pensum kommer nærmere dine egne erfaringer
 • Du opplever at du kan mestre ny kunnskap og nye miljøer

Mer om Costa Rica som studiested

Er det noe du lurer på?

Fyll ut skjemaet så kontakter vi deg så fort vi kan.

Takk. Du hører fra oss innen en arbeidsdag.

 

Instagram kan du se studenters bilder fra studiestedene.

Les studentenes blogger fra studiestedene.

Besøk oss på Facebook for nyhetsoppdateringer.