Intervju med Veronika

Hei! Jeg heter Veronika Vindedal, er 25 år og kommer fra Lærdal. Jeg valgte å reise til Argentina fordi jeg allerede hadde tatt et semester med spansk i Costa Rica, og ville lære enda mer av språket. Før jeg dro til Costa Rica var jeg nettopp ferdig med en bachelor, og ville ha et friår før jeg begynte å jobbe! 

 

2. Hvor tidlig gikk du i gang med å planlegge din reise, samt sende ansøkning til Kulturstudier?

Jeg søkte for høstsemesteret i mars/april en gang. Jeg tenkte alltid at jeg skulle ta to semester, men ville sjekke hvordan det var i Costa Rica før jeg søkte til Argentina også. 

 

3. Hvor mye egen oppsparing (inkl studiegebyr og reiseutgifter) vil du mene det er smart å ha før man reiser til Argentina?

Dette er veldig individuelt og kommer an på hva man har lyst til å gjøre her nede. Mat og andre ting er billig, men aktiviteter som fotballkamper osv kan koste litt mer. Visst du har lyst til å reise i helgene og leseuka er det også lurt med litt ekstra. Jeg jobbet og sparte opp hele sommeren, og fikk i tillegg 20% avslag siden det var mitt andre semester med kulturstudier, så jeg hadde en del å gå på. 

 

4. Hvorfor valgte du Kulturstudier, fremfor at for eksempel reise på egen hånd?

Jeg følte at det var en trygghet og reise med en norsk organisasjon, dersom det skulle være noe. De som jobber i kulturstudier både i Norge og her i Argentina er alltid veldig hjelpsomme med hva enn du måtte lure på! I tillegg så er det mange som reiser før eller etter semesteret, så om man gjør det får man kjenne på å reise på egenhånd også. 

 

5. Om du skulle nevne en faglig grunn og en opplevelse relatert grunn til å dra til Argentina, hva skulle det være? 

Jeg har lært så mye om spansk, historie og litteratur gjennom studiene. Man får praktisert spansk både muntlig og skriftlig, og lærer mye om grammatikken. Lærerne er veldig greie og du kan spørre om hva som helst om du er usikker på noe. Jeg valgte også å ha litteraturfaget på spansk, der jeg fikk innblikk i både argentinsk historie og litteratur som var veldig spennende. Også fikk jeg praktisert spansken enda mer. Man lærer så mye spansk av å være omringet av språket daglig, i tillegg til å studere det. 

Det er så mye spennende kultur her! Tango, fotball, arkitektur, konserter, teater, mate, empanadas.. Argentina har absolutt alt av kulturopplevelser, så det er noe for absolutt alle her. 

 

6. Er der flere grunner til at man burde reise til Argentina?

Argentinere er veldig åpne og nysgjerrige mennesker, så det er lett å bli kjent med folk her og få lokale venner. I tillegg har landet veldig variert natur, med fossefall i nord og pingviner i sør, så man kan få veldig varierte og fine reiseopplevelser også. Så om du er interessert i reise og kultur, er Argentina den perfekte destinasjonen. 

 

7. Noen siste bemerkninger? 

Om du er i tvil på om du skal dra til Argentina eller ikke - gjør det. Jeg har ikke angret ett sekund, så det anbefales på det sterkeste! 

Er det noe du lurer på?

Fyll ut skjemaet så kontakter vi deg så fort vi kan.

Takk. Du hører fra oss innen en arbeidsdag.

 

studentbloggene, Instagram og TikTok kan du se studenters filmer, bilder og fortellinger fra studiestedene.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev